Berlingske Business

Ses vi i landsretten?

q
Foto:

Når hammeren falder i den tungt dækkede retssag mod Parken og selskabets tidligere ledelse, er det formentlig kun slutfløjtet for første halvleg.

Når hammeren falder i den tungt dækkede retssag mod Parken og selskabets tidligere ledelse, er det formentlig kun slutfløjtet for første halvleg.

Sagen har løbet fra slutningen af december og ind i maj med et enormt antal retsdage. Der har været fremlagt båndede telefonsamtaler og e-mail, og et dusin vidner har været indkaldt til retten. Heriblandt prominente navne som Carlsbergs tidligere direktør Flemming Lindeløv, erhvervsmanden Aldo Petersen og administrerende direktør i F Group Michael Kjær.

05BUSAnklager-kraever-to-aa.jpg

Hvad end det har været bånd, papir eller personer, der har præget de utallige retsdage, har bølgerne i retssalen gået højt. Bagmandspolitiets to – og i sjældne tilfælde tre fremmødte – er til tider i meget hårde vendinger blevet anklaget for at tage ting ud af en sammenhæng og for at insinuere forhold. Tonen i retten har været uforsonlig og hård.

Uanset om der er blevet talt pænt eller mindre pænt i retsdagene, har ingen af lejrene givet sig en centimeter i forhold til deres to positioner: Frifindelse og fængselsstraf. Når Bagmandspolitiet har ført deres beviser, har der også kun været hovedrysten til overs fra Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup.

Sidstnævnte har mødt hvert angreb med et forsvar, og han har haft et svar klar til alle Bagmandspolitiets spørgsmål – han er så godt som aldrig faldet tilbage på et »det kan jeg ikke huske«. Anklagemyndigheden har heller ikke givet sig, og den mener stadig, at Glistrups og Østergaards omgang med Parkens aktier skal takseres til fængselsstraf.

JG

Så både retorisk og praktisk har fronterne været trukket op. Og det er de stadig i sådan en grad, at man må spørge sig selv, om byretten bliver endestation for Parken-sagen. Nu skal man som bekendt ikke lade fortiden være en indikator for fremtiden, men hvis man skimmer ned over de senere års afgørelser i kursmanipulationssager, er mange af dem blevet anket. Her er de mest interessante naturligvis de to første EBH-sager, der blev omstødt til frifindelse i landsretten.

På det seneste har anklagemyndigheden frafaldet en række anklagepunkter i Capinordic-sagen og i Dexia-sagen under den nye chef for Bagmandspolitiet, Morten N. Jakobsen, men det er også under ham, at man ankede byretsnederlaget i EBH-sagen om direktørnetværket. Den nye sherif tager altså gerne en omgang i landsretten, hvis SØIK mener, at beviserne er der. Jokeren er naturligvis ressourcespørgsmålet, som fik Bagmandspolitiet til at opgive Dexia-sagen, men selv hvis Parken-sagen går i landsretten, må man formode, at broderparten af omkostningerne allerede er taget. Hvordan dommen falder ud, skal der ikke spås om på disse sider, men uforsonligheden, uenigheden og fortiden taget i betragtning, er det rimeligt at spørge, om ikke vi ses i landsretten?

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen