Berlingske Business

Schlüter-sag: Advokatkontoret var i vildrede om fremtiden

johan
Tirsdag forsætter afhøringen af tidligere partner i advokatfirmaet Johan Schlüter i sag om svindel med klientmidler. Foto:

Tirsdag forsætter afhøringen af tidligere partner i advokatfirmaet Johan Schlüter i sag om svindel med klientmidler.

På tredje dag i retssagen mod advokattrioen fortsætter specialanklager Malene Stage Christensen sin afhøring af Susanne Fryland, som er tiltalt i fem af sagens i alt seks forhold.

Afhøringen gælder sagens forhold ét, hvor både Susanne Fryland og Johan Schlüter er tiltalt for groft mandatsvig, som kan give op til otte års fængsel. Ifølge anklageskriftet har de udskrevet fakturaer på administrationshonorarer til klienter for 114 mio. kr. mere, end de var berettiget til.

Anklageren fremlægger en række sms’er og mails mellem blandt andet Susanne Fryland og Johan Schlüter. De viser en ret fri omgangstone mellem de to. Johan Schlüter kalder hende »Susse« eller »bløddyr«, mens hun kalder ham »Johan« eller »fossil« – formentlig med en henvisning til den store aldersforskel på mere end 20 år, som er mellem dem.

10BUSPix-Johan-Finans-Svind.jpg

Korrespondancen afslører imidlertid også, at advokatkontoret var i vildrede om fremtiden, og at Johan Schlüter var plaget af sortsyn om blandt andet advokatfirmaets likviditet eller mangel på samme.

Flere af hans sms’er er skrevet tidligt om morgenen, hvor bekymringerne tilsyneladende ofte fyldte mest. Hos Fryland søgte han trøstende ord i form af svar på konkrete spørgsmål eller løsningsforslag på en trængt situation.

Anklageren læser op af en sms fra Johan Schlüter til Susanne Fryland i 2010, hvor han udtrykte bekymring for acontohonoraret (fra klienterne, red.) og blandt andet konstaterede, at advokatfirmaet Johan Schlüter Advokatfirma, JSA, ikke havde en tilfredsstillende indtjening og spurgte Fryland: Kan JSA fortsætte uden drastiske tiltag?

Advokater anklaget for millionsvindel tropper op i byretten

I retten blev Susanne Fryland bedt om at uddybe, hvad det var sms’en handlede om. Til det svarede hun.

»Jeg kan ikke huske de nærmere omstændigheder, men vi havde løbende drøftelser af, hvordan det så ud i advokatfirmaet og i Registrering Danmark (advokatfirmaets datterselskab, som hun havde ansvaret for, red.). Skulle vi smalle ind, skulle vi fusionere, hvor skulle vi hen,« forklarede hun i retten.

Advokatfirmaets likviditet var tilsyneladende under pres allerede i 2010, hvor Johan Schlüter i en sms til Fryland udtrykker bekymring om firmaets likviditet, som han kalder »snæver«.

Tre advokater anklages i sag om 200 millioner

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen