Berlingske Business

Sass lover tusindvis af nye job

pix-sass
Henrik Sass Larsen i Erhvervs- og vækstministeriet. Foto:

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) lover tusindvis af nye job og ambitiøse vækstplaner inden for turisme, landbrug og fødevarer.

Det er muligt at skaffe mindst 6.000 nye job i turistbranchen og mange tusinde nye job inden for landbrugs- og fødevarebranchen via en målrettet politisk indsats. Sådan lyder meldingen fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i et interview med Berlingske.

Den nye minister fremhæver turismeområdet og landbrugs- og fødevarebranchen som områder, han vil give særlig opmærksomhed i de første måneder som minister.

»Jeg har i første omgang tænkt mig at kaste mig over to områder, hvor jeg virkelig ser muligheder for vækst. Det ene er inden for landbrug og fødevarer, hvor jeg tror, at vi kan skabe rigtig mange nye arbejdspladser. Og så tror jeg, at vi kan få fat på væsentlig mere på turismeområdet. Her vil man se væsentlige initiativer fra Erhvervs- og vækstministeriet i år,« siger Henrik Sass Larsen.

Lover ambitiøse vækstplaner

I ministeriet arbejder man i øjeblikket på vækstplaner inden for de to områder, der skal præsenteres senere på året. Vækstplanerne bliver lavet på baggrund af arbejdet i regeringens såkaldte vækstteam, der med deres anbefalinger skal forbedre væksten inden for deres erhvervsområder.

»Der vil komme med ambitiøse vækstplaner senere på året. Det er et meget klart signal til landbruget og turistbranchen,« siger Henrik Sass Larsen.

Hvor stort er potentialet?

»Hvis man blot følger den hidtidige, gennemsnitlige udvikling der er på turistområdet, er det omkring 6.000 job her og nu. Inden for landbrugs- og fødevarebranchen er der også et kæmpe potentiale.«

Kan en vækstplan for turisme skabe 6.000 nye job?

»Ja, hvorfor ikke? Der er et stort potentiale.«

Enorme muligheder inden for landbrug og fødevarer

Vækstteamet for Landbrug og Fødevarer kom også med meget ambitiøse udmeldinger om mulighederne inden for branchen. Mener du, at vækstteamet kom med realistiske meldinger og anbefalinger?

»Ja, det er realistisk. Det er meget ambitiøst, og vi vil gerne gå endnu videre, så vi virkelig kan skabe vækst og arbejdspladser.«

Vækstteamet for Landbrug og Fødevarer vurderede i en rapport i foråret, at det er muligt at øge eksporten med op mod 50 mia. kr. årligt og samtidig skabe op mod 25.000 nye job i den danske fødevaresektor frem mod 2020. Det kræver bl.a., at Danmark fokuserer mere på vækstmarkeder som Afrika, Sydamerika og Asien.

Rapporten pegede bl.a. på fem kerneområder, der skal styrkes. Myndighedernes kontrol skal være mere smidig, forskningen skal være mere vækstorienteret, Danmark skal søge at få større del i EUs forskningsstøtte, og så skal der satses mere på iværksættere.

Regeringen har i alt nedsat otte vækstteam, hvoraf de syv er kommet med deres anbefalinger. Erhvervs- og vækstministeriet er nu i fuld gang med at lave vækstplaner på de forskellige områder, og en række vækstplaner er blevet fremlagt tidligere på året.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen