Berlingske Business

Sass klar til brud med partierne bag bankpakkerne

pix-sass2
Henrik Sass Larsen. Foto:

Erhvervs- og vækstministeren er klar til at bryde flere års samarbejde med partierne bag bankpakkerne for at skærpe kravene til de største finansielle virksomheder i Danmark.

Den nye erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), er klar til at stramme kravene til de største finansielle virksomheder i Danmark. Det skriver Børsen.

Han trækker på anbefalinger fra Udvalg om Systemisk Vigtige Finansielle Institutioner, det såkaldte SIFI-udvalg, der har foreslået skærpede krav til de finansielle virksomheder i Danmark, der regnes for så vigtige, at det vil få katastrofale konsekvenser for samfundsøkonomien, hvis de krakker.

Både De Konservative og Venstre, der er forligspartier bag bankpakkerne, har påberåbt sig vetoret i sagen. De to partier har slået fast, at vil bruge vetoretten, hvis regeringen ønsker at strammer kapital- og likviditetskravene, som SIFI-udvalget anbefaler.

Det ændrer ikke på erhvervs- og vækstministerens planer:

»Jeg vil appellere til forligspartierne om, at det faktisk er vigtigt at få det her hurtigt på plads. Men jeg vil gerne understrege, at jeg ikke er forligsbundet i denne sag. Så der er ingen partier, der kan påberåbe sig veto,« siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

Ifølge ham er der ingen vej uden om anbefalingerne.

»Jeg er af den overbevisning, at man oven på finanskrisen skal sørge for at polstre bankerne så effektivt, at de ikke ryger ud i nye vanskeligheder, når der igen opstår rystelser på finansmarkederne,« siger Henrik Sass Larsen, der kalder SIFIs anbefalinger »de helt rigtige instrumenter«.

Anbefalingerne har mødt indædt modstand fra bankernes brancheorganisation Finansrådet, der med Danske Bank i spidsen har hævdet, at skærpede krav vil være ødelæggende for den danske finanssektor.

De Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen (K), advarer erhvervs- og vækstministeren mod at holde Venstre og De Konservative udenfor.

»Hvis han vælger at lave en aftale om SIFI kun med Enhedslisten, så har han den udfordring, at vi ikke vil lave aftaler med ham på det finansielle område. For så bryder han den aftale, der har været gennem mange år, at vi laver det tværpolitisk,« siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Samme udmelding lyder fra Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen (V).

»Jeg er overbevist om, at Sass Larsen godt kender Christiansborgs regler for forlig, og vi betragter det her som forligsstof. Hvis det er sådan, at ministeren vil bryde forliget, ved han også, hvad det vil betyde,« siger Kim Andersen til avisen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen