Berlingske Business

S langer ud efter skatteminister

S langer ud efter skatteminister - 1
»Kun et par år efter den sidste store reform skal Skat igang med endnu en reform. Det er simpelthen elendig planlægning,« siger Socialdemokraternes gruppesekretær Henrik Dam Kristensen. Foto:

De mange kaotiske omlægninger i Skat koster velfærd, lyder det fra Socialdemokraternes Henrik Dam Krisensen. Han peger på, at antallet af restancer hos Skat er steget med over 10 milliarder siden 2005.

Få år efter den store omlægning af Skat er den gal igen. De ansatte i de danske skattemyndigheder skal endnu engang gennem store omlægninger, og det får nu Socialdemokraterne til at lange ud efter skatteminister Kristian Jensen (V).

»Kun et par år efter den sidste store reform skal Skat igang med endnu en reform. Det er simpelthen elendig planlægning,« siger Socialdemokraternes gruppesekretær Henrik Dam Kristensen.

»Vi får dårligere ligninger, restancerne stiger, og kontrollen med skattesnydere bliver forringet. Det tager penge fra vores allesammens velfærd. Det kan man hverken være bekendt over for de ansatte i Skat eller over for skatteborgerne,« tilføjer Henrik Dam Kristensen.

Han henviser til en opgørelse fra Skat selv, der viser udviklingen i antallet af restancer siden 2005. Af opgørelsen fremgår det tydeligt, at der er sket en voldsom stigning i restancerne hos Skat. Samlet er restancerne steget til knap 29 milliarder kroner i 2009 fra 18,5 milliarder kroner i 2005, viser opgørelsen.

»Kristian Jensen burde sørge for at lave en ordentlig og gennemtænkt reform. Som det er nu, koster forholdene i Skat skattekroner. Det kan man blandt andet se i den voldsomme stigning i antallet af restancer,« siger Henrik Dam Kristensen.

Statskassen som taber
Samme advarsel lyder fra formanden for Dansk Told- og Skatteforbund.

»De, der vil snyde, får lettere kår, og dermed er det alle andre, som skal betale regningerne. Jeg er ikke i tvivl om, at statskassen bliver den helt store taber, og at tabet kan gøres op i adskillige milliarder kroner,« sagde forbundsformand Jørn Rise lørdag til Berlingske.

Den hårde reaktion kommer efter, at Berlingske Business lørdag kunne berette, hvordan frygten for fyringer og lavere faglighed breder sig i Skat, der i denne tid tager hul på nye store omlægninger.

Tvunge jobskift
Skat vil tvinge en række folk til at skifte job internt. Årsagen er en satsning på nye IT-systemer, som skal give store rationaliseringsgevinster, og som kræver nye medarbejdere. Siger de nej, kan konsekvensen blive fyresedler til et ukendt antal medarbejdere.

Sporene efter de sidste års omlægninger i Skat skræmmer ellers. Efter fusionen mellem de kommunale og statslige skatteinstanser i 2005 blev en række afdelinger og kontorer lukket og flyttet for siden at genopstå i ny og centraliseret form. Det førte blandt andet til tvangsforflytninger af en række medarbejdere, nogle blev f.eks. tvunget fra deres job på Sjælland til job i Jylland.

Det førte til massiv kritik af ledelsen, masseflugt af medarbejdere og problemer med at leve op til de krav om inddrivelser, som er stillet til Skat.

Helt konkret betyder de nye omlægninger blandt andet, at et stort nyåbnet skattecenter i Billund nærmest bliver lukket. I 2007 rykkede op mod 180 nye medarbejdere ellers ind i det nye skattecenter i Billund, men de bliver nu barberet ned til 30-40 ansatte.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skatteminister Kristian Jensen, der er på ferie.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen