Berlingske Business

S: Konkurrenceevnen stadig i centrum

RB PLUS Unge giver magten fra Thorning til Løkke
Socialdemokraterne vil fastholde den nuværende kurs med stort fokus Danmarks konkurrenceevne efter et valg, lyder det fra politisk ordfører Ole Hækkerup. Foto:

Socialdemokraterne vil fastholde den nuværende kurs med stort fokus Danmarks konkurrenceevne efter et valg, lyder det fra politisk ordfører Ole Hækkerup.

Danske virksomheders konkurrenceevne vil fortsat være et afgørende omdrejningspunkt efter et valg, hvis SR-regeringen – mod forudsigelserne i alle meningsmålinger – får endnu en periode ved magten. Det fastslår Socialdemokraternes politiske ordfører, Ole Hækkerup, der forsøger at berolige de mange skeptiske topledere i dansk erhvervsliv.

»Vi har tænkt os at blive ved med at have et skarpt fokus på konkurrenceevnen efter et valg. Stigende beskæftigelse er omdrejningspunkt i regeringens politik, og her er virksomhedernes konkurrenceevne afgørende. Der er ingen grund til skepsis omkring vores linje fremover,« siger Ole Hækkerup.


Pix-lars løkke

Meldingen kommer som en reaktion på, at en række erhvervsledere udtrykker bekymring for SR-regeringens retning, hvis det mod forventning skulle blive til endnu en valgsejr ved det kommende folketingsvalg. Mange erhvervsledere ser allerede tegn på, at regeringens reformiver er aftaget, og mange er bekymret for, om regeringen vil holde kursen, når der kommer mere fart på dansk økonomi.

Ole Hækkerup fastslår, at »Socialdemokraterne vil fortsætte med at investere i de områder, der på lang sigt giver en stærk position«.

»Her tænker jeg bl.a. på vores uddannelsessystem. Vi vil også blive ved med at have stor fokus på mindre bureaukrati og Danmark som et attraktivt investeringsland,« siger Ole Hækkerup.

Pix-Helle Thorning

Mange topledere efterlyser flere skatte- og afgiftslettelser. Kan du love mere på den front, hvis I genvinder regeringsmagten?

»Jeg ser ikke et markant lavere samlet skattetryk for mig. Omvendt skal man heller ikke forvente et skattehop. Vi vil holde nøje øje med konkurrenceevnen, og vi har som bekendt lempet en række afgifter og omlagt en del skatter i denne valgperiode,« siger Ole Hækkerup.

Det er en melding, der langtfra imponerer Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg. Hun fastslår, at Venstre bl.a. vil lette personskatterne i bunden, genindføre håndværkerfradraget og afskaffe NOx-afgiften, der er en afgift på luftforurening. Venstre har derudover planer om flere afgiftslettelser, men det store spørgsmål er, om man kan blive enige med Dansk Folkeparti om finansieringen.

En stor del af finansieringen skal findes via et offentligt udgiftsstop, og her hersker der fortsat betydelig uenighed mellem Venstre og Dansk Folkeparti. Selv om Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen, for nylig åbnede for en beskeden realvækst i det offentlige forbrug, er der fortsat mærkbar afstand til Dansk Folkepartis ønsker om nye, dyre velfærdsinitiativer. Inger Støjberg afviser, at den manglende enighed i blå blok gør det umuligt at gennemskue, hvad der er i vente.

Til BM

» Vi går til valg på et udgiftsstop, og vi har ambitiøse planer om afgifts- og skattelettelser. Jeg kan kun sige, hvad vi ønsker i Venstre,« siger hun.

Venstre ønsker også at sænke arveafgiften – den såkaldte boafgift – og en række punktafgifter i næste valgperiode.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen