Berlingske Business

Renoveringspulje spild af penge

Renoveringspulje spild af penge - billede
Foto:

De fleste boligejere, som har fået tilskud gennem renoveringspuljen, ville have renoveret uden puljepengene.

Over halvdelen af de 1,5 milliarder kroner, som regeringen har givet bort til boligejere i renoveringspuljen, kan være de rene penge ud ad vinduet. Mere end hver anden tilskudsmodtager – nemlig 55 procent – ville selv have betalt for at få nye køkkener, malet vinduer eller fået nyt tag, også selv om de ikke havde fået puljepenge til det.

Det viser en undersøgelse fra Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Knap hver fjerede ville kun have gennemført deres projekter delvist uden puljemidlerne og kun 15 procent ville helt have undladt at gennemføre boligforbedringerne uden de ekstra penge.
Puljen har derfor skabt langt færre nye jobs – kun 2.500 - end de ventede 4.000.

Hos de radikale, der som det eneste parti undlod at stemme om renoveringspuljen, da den blev vedtaget i foråret af samtlige af Folketingets øvrige partier, finder man, at puljen har været spild af penge.

- Den milliard kan bruges mere målrettet til investeringer i offentlige bygninger og energirenovering. At give tilskud til noget, som folk ville have gjort alligevel, det er altså Ebberød Bank. Man må jo tage sig til hovedet over, at erhvervsministeren og Erhvervsministeriet ikke var i stand til at forudse det her, siger de radikales finansordfører Morten Østergaard til Ugebrevet A4.

I Venstre erkender erhvervsordfører Jacob Jensen, at puljen ikke har levet op til forventningerne.

- Men det var den metode, vi valgte på det tidspunkt, hvor man skulle have en effekt og undgå den allerværste krise, siger Jacob Jensen til ugebrevet.

Skal en ny renoveringspulje komme på tale, skal politikerne lære af de fejl, der har fulgt med den første, lyder det fra Socialdemokraterne.

- Undersøgelsens resultater bekræfter mig i, at man skal målrette sådan en pulje til ting, man ved, vil øge aktiviteterne. Og det, der vil sætte ekstra gang i håndværkerne, er energibesparende projekter. Ikke de normale vedligeholdelsesopgaver, siger partiets boligordfører Thomas Jensen til ugebrevet.

- ulha

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen