Berlingske Business
16:58Volkswagen-aktien falder efter regnskab

QUIZ: Hvor meget ved du om »Star Wars«-universet?

NETHERLANDS CINEMA STAR WARS
Arkivfoto. Foto:

Disney har annonceret, at der kommer yderligere tre »Star Wars«-film og en tv-serie.

»Star Wars«-universet har i årtier tiltrukket millioner af fans verden over. Nu har Disney, som ejer rettighederne til »Star Wars«, sagt, at der kommer yderligere tre spillefilm og en tv-serie.

Her kan du teste dig selv i din viden om »Star Wars«-universet.

 

1. Luke Skywalker er en gennemgående karakter i mange af "Star Wars"-filmene. Hvad hedder hans biologiske forældre?

a: Owen og Beru Lars.

b: Anakin Skywalker og Padmé Amidala.

c: Anakin Skywalker og Leia Organa.

d: Jar Jar Binks og Jabba the Hutt.

 

2. Hvem sagde de famøse ord, »I find your lack of faith disturbing«?

a: Darth Vader.

b: Han Solo.

c: Boba Fett.

d: Prinsesse Leia.

CINEMA-STAR WARS-EPISODE II-LA

3. Da Anakin Skywalker bliver til Darth Vader i Episode 3, hvilken skuespiller er da inde bag Darth Vaders maske?

a: Mark Hamill.

b: Ray Park.

c: Hayden Christensen.

d: Ewan McGregor.

 

4. Hvad hedder Han Solos luftskib?

a: Tusindårsfalken.

b: Dødsstjernen.

c: Blokadeløberen.

d: Naboos Royale Luftskib.

 

5. Hvad er Han Solos profession i de film, hvor han medvirker?

a: Løjtnant i Imperiets flåde.

b: Dusørjæger.

c: Smugler.

d: Mekaniker.

 

6. Hvad hedder Samuel L. Jacksons karakter i »Star Wars«-filmene?

a: Qui Gon-Jinn.

b: Grev Dooku.

c: Lando Calrissian.

d: Mace Windu.

DISNEY-NETFLIX/FOX

7. Mester Yodas særegne talemåde er elsket blandt »Star Wars«-fans. Hvem lagde stemme til den grønne jedimester?

a: Max von Sydow.

b: Frank Oz.

c: George Lucas.

d: Ian McDiarmid.

 

8. Hvis dna bliver brugt til at skabe klonhæren?

a: Grev Dooku.

b: Jango Fett.

c: Anakin Skywalker.

d: Darth Maul.

 

9. Hvilken sætning bliver i filmene sagt af både Luke Skywalker, Han Solo, C-3PO, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker og Prinsesse Leia?

a: »Jeg har en dårlig følelse omkring dette«.

b: »Det er en fælde«.

c: »Lad wookien vinde«.

d: »Vi er her for at redde dig«.

 

10. Det første jeditempel ligger på en planet, hvor Luke Skywalker også har tilbragt mange år af sit liv. Hvad hedder planeten?

a: Naboo.

b: Tatooine.

c: Ahch-To.

d: Kashyyyk.

 

Svar: 1: b. 2: a. 3: c. 4: a. 5: c. 6: d. 7: b. 8: b. 9: a. 10: c.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Sponseret

Sampensions kunder kan glæde sig over et godt afkast for 2017.”En typisk kunde i vores markedsrenteprodukt opnår et afkast i år på omkring 8 pct., og det er meget højere, end hvad man kunne forvente v...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen