Berlingske Business
12:16Amerikanske krigsveteraner sagsøger store medicinalselskaber efter terrorlov

Procesoperatør med luft under vingerne

Procesoperatører er i høj kurs. Begyndende flaskehalse gør, at der er mangel på specialiserede folk. Og

det giver procesoperatør Claus Pedersen i Chr. Hansen A/S en sikkerhed i jobbet.


Den 42-årige mejerist har siden

1988 arbejdet på Chr. Hansens kulturfabrik i Roskilde. Chr. Hansen fremstiller naturlige ingredienser til fødevarefremstilling,

og fabrikken i Roskilde udvikler og producerer bakteriekulturer, som sælges til kunder i levnedsmiddelindustrien over hele verden.

De begyndende flaskehalsproblemer har Roskilde-fabrikken ikke mærket til, fordi de fleste procesoperatører har været

ansat længe. Men alligevel påvirker det Claus Pedersen.


- Det påvirker mig på den måde, at jeg

ikke får sparket lige med det første. Det giver mig en sikkerhed i jobbet. Jeg tør sige lidt mere end, hvis jeg

sad på den yderste pind. Det er sundt, for på den måde får man nogle ting frem over for ledelsen, som måske

ellers ville være blevet skubbet ind under gulvtæppet, siger han, der dog spændt følger med i, hvordan biotekindustrien

i Nordsjælland håndterer flaskehalsene. Han er bange for, at vi inden for fem år risikerer lønpres for procesoperatører.









Seriøs

indflydelse

På fermenteringsfabrikken er der tradition for, at medarbejderne på gulvet er eksperterne. Og Claus Pedersen

har tidligere været procesoperatør i Frederiksborg Is, der ikke eksisterer mere. Omvæltningen fra ismejeriet til

Chr. Hansen var stor.


- Her er tingene seriøse. Her bliver man hørt, hvis man selv vil. Man får indflydelse,

hvis man søger det. Har man energi, lyst og evnerne, så kommer man med i mange projekter på tværs af faggrupperne.

Jeg har selv været med i flere projekter og var i begyndelsen overrasket over, at jeg kunne få lov til at sige til cheferne,

at vi skal gøre det sådan og sådan, fortæller Claus Pedersen, der pointerer, at der også er plads til

dem, der bare vil passe deres 4-5 funktioner.


Chr. Hansen, der i alt beskæftiger 2.600 medarbejdere i 26 lande, har et godt

ry på uddannelsesstederne, hvor mejerister og procesteknologer bliver uddannet. Måske netop fordi virksomhedens mission

er at forbedre kvaliteten af fødevarer og helbred for mennesker verden over. Hver dag indtager 5-600 millioner mennesker førdevarer,

der indeholder ingredienser fra Chr. Hansen.


Claus Pedersen har haft jobbet i så mange år, fordi der hele tiden

sker noget. Der er kommet mere styr på processerne, fabrikken er blevet ISO-certificeret, og senest er der arbejdet med en fødevaresikkerhed

i HACCP-regi.


- Der er hele tiden nye ting at forholde sig til. Og jeg løser også mange problemer. Det er jo logisk,

når jeg kender maskinerne så godt, fastslår Claus Pedersen.



Meget frihed

Fabrikken kører med fem

holdskift hele døgnet rundt - og den seneste lokale overenskomst beviser, at fleksibiliteten er udbredt. Procesoperatørerne

tilrettelægger selv deres arbejdstid.


Der er nu ansat nogle medarbejdere, der arbejder i weekenderne, så procesoperatørerne

sjældnere får weekendvagter.


- Derfor har vi også et højt engagementsniveau her på fabrikken og sygefraværet

er helt nede på én til halvanden procent.


- Vi ved jo, at når vi er syge, så skal andre løbe

stærkere, siger Claus Pedersen, der også ser sin fremtid på Chr. Hansen.


- Så længe jeg stadig

bliver ved med at synes, at jobbet er spændende, så bliver jeg. Så længe jeg er med til at præge udviklingen

med processer, procedurer og det udstyr, vi bruger, siger Claus Pedersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen