Berlingske Business

PensionDanmark vil bygge studie­boliger: Indgår milliardalliance med DTU

19BUSTorben-Mger-Pedersen-1.jpg
Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pension­Danmark. Arkivfoto: Liselotte Sabroe

Den store mangel på studieboliger i København får PensionDanmark til at skyde over en milliard kroner i byggeriet af 1.300 nye studieboliger. Pensionsselskabets direktør, Torben Möger Pedersen, ser et stort potentiale i at udvide modellen.

Forældrekøb? Finde et kollektiv? Flytte i studiebolig? Mulighederne er mange, når man som studerende skal bo selv, men i de danske universitetsbyer bliver det stadig sværere at finde tag over hovedet.

Ifølge Dansk Byggeri mangler der knap 10.000 studieboliger alene i København, og i erkendelse af den store efterspørgsel går Pension­Danmark sammen med Boligfonden DTU, der er det tekniske universitets boligadministrationsselskab, om at bygge et stort antal ungdomsboliger til studerende.

Helt konkret er PensionDanmark indstillet på at investere »på den pæne side af en milliard kroner« i at opføre 1.300 studieboliger i det nye DTU-samarbejde.

»DTU har et stort behov for at stille boliger til rådighed for studerende og gæstelærere til rimelige priser, og vi har et stort behov for at investere vores midler i ejendomme med en sikker lejeindtægt, og det er kernen i det samarbejde, vi har etableret her,« siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, som regner med, at boligerne vil blive opført inden for de næste par år.

AARHUS ER NÆSTBEDSTE REJSEDEST

Partnerskabet mellem Pension­Danmark og DTU Boligfonden er skruet sådan sammen, at pensionsselskabet finansierer og opfører boligerne i et fælles selskab, som PensionDanmark dog ejer 95 procent af. Boligfonden har indgået en langvarig kontrakt med selskabet og lejer samtlige lejemål, som så skal videre­ud­lejes til de studerende.

Ikke for mange boliger

Opførelsen af studieboliger i Danmark er begyndt at tage fart, og så sent som for et år siden fik Danica godkendt det såkaldte »Uptown Nørrebro«- projekt, hvor der skal bygges 700 studie­boliger i et højhus på Ydre Nørre­bro i København.

Ifølge tal fra ejendomsmægler­kæden Home og Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet er der de seneste fire år blevet opført 8.500 studieboliger i Danmarks fire største byer.

S lokker læger på landet med lønstigning Måling: Rød blok s

Mikael Hyttel Thomsen, administrerende direktør i Boligfonden DTU, er dog ikke bange for at komme til at stå med en lang lejekontrakt med PensionDanmark og kun få interesserede lejere.

»Når jeg ser på DTUs succes og den tilgang, der er, vil jeg sige, at behovet er voldsomt stigende, og det er meget højere end de 1.300 boliger, som vi nu opfører,« siger han.

»Hvis det stod til mig, stod bygningerne der i morgen, men realistisk set går der to et halvt til tre år,« konstaterer Mikael Hyttel Thomsen.

Vil kopiere modellen

København er ikke den eneste by, og DTU er ikke det eneste universitet, hvor de studerende kæmper med at finde et sted at bo.

Århus

Det er man klar over i Pension­Danmark, og administrerende direktør Torben Möger Pedersen rækker en hånd ud til de af landets andre uddannelsesinstitutioner, der kunne tænke sig at indgå i et lignende partnerskab.

»Vi synes, at samarbejdet med DTU er et helt nyt eksempel på perspektiverne i offentlige-private-partnerskaber. Vi finder faktisk modellen så spændende, at vi gerne vil invitere andre uddannelsesinstitu­tioner til en dialog om, hvorvidt vi kan genbruge den model, vi har udviklet sammen med DTU, hvor DTU bliver mellemmand mellem boligejerne og de studerende,« siger Torben Möger Pedersen.

De første byggerier i det nye partnerskab vil blive igangsat i 2017.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen