Berlingske Business

Nyt center skal forske i pensioner

Pension
Det nye center på CBS skal blandt andet sætte fokus på, hvordan det danske pensionssystem kan blive omstillet, og hvordan danskere forbereder sig på livet som pensionister.

En håndfuld forskere har åbnet et nyt center for pensionsøkonomi på CBS, som skal uddanne unge inden for pensionsområdet og forske i de mest aktuelle emner inden for pension.

Et nyt center, som skal forske i pensioner og uddanne unge inden for samme område, har netop set dagens lys.

Det er Copenhagen Business School (CBS), som har åbnet det særlige »Pension Research Centre (PeRCent)« eller »Center for Pensionsøkonomi« ved Institut for Finansiering og Økonomisk Institut.

Centret vil forsøge at skabe mere klarhed over, hvordan Danmark ruster sig bedre til at klare fremtidens store udfordringer på pensionsområdet, hvor der bliver flere ældre, og hvor der sandsynligvis vil ske en omstilling fra et skattefinansieret til et privat og opsparingsbaseret system. Men de udfordringer, som den lave rente skaber, og hvad det betyder for pensionsformuen, skal der også kigges nærmere på.

Selvstændige

Det nye center vil arbejde tæt sammen med pensionssektoren for at bygge bro mellem teori og praksis.

»Formålet er at skabe et dansk kompetencecenter af internationalt format, som kan være med til at fastholde det danske pen-sionssystem blandt verdens bedste også om 25 år,« siger professor Svend Erik Hougaard Jensen, som sammen med professor Jesper Rangvid og professor Carsten Sørensen – alle fra CBS – udgør centrets daglige ledelse.

Hovedaktiviteten er at publicere forskningsresultater af høj kvalitet og uddanne ph.d.er. Men der bliver også tale om undervisning i pensionsøkonomi på kandidat-niveau.

Omfattende ekspertpanel

Centret planlægger også at bidrage til den offentlige debat. Det skal blandt andet ske med en årlig konference og et nyhedsbrev. Som sparringspartner for den daglige ledelse er udpeget et ekspertpanel, som består af professor Torben M. Andersen, professor Peter Løchte Jørgensen fra Aarhus Universitet, professor Susan Christoffersen fra University of Toronto, administrerende direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark, administrerende direktør Per Bremer Rasmussen fra Forsikring & Pension, administrerende direktør Per Klitgaard fra Danica, administrerende direktør Paul Brüniche-Olsen fra Lærernes Pensionskasse, administrerende direktør Carsten Stendevad fra ATP og administrerende direktør Laila Mortensen fra Industriens Pension.

08BUSPer-Klitgaard.jpg

Det nye center for pensionsøkonomi har fået en bevilling på fem millioner kroner om året i perioden 2014 til 2019, altså samlet 25 millioner kroner. Fra begyndelsen vil centret tage fat på flere aktuelle projekter, som blandt andet er pensionssystemets rolle i forbindelse med husholdningernes formue og gæld, arbejdsmarkedspensionernes bidrag til makroøkonomisk stabilitet og finanspolitisk holdbarhed, levetidsindeksering af pensionsydelser og tilbagetrækningsalder.

Anne Glad
LÆS MERE : When I am 64…

Men de vil også se på, hvordan danskerne forbereder sig på livet som pensionister, og hvor let det er at forudse det fremtidige afkast for forskellige typer aktiver.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen