Berlingske Business

Nye lån til afviste iværksættere

Fire regionale og eet landsdækkende pengeinstitut er fra og med årsskiftet klar til med regeringens meget omdiskuterede mikrolån med tilnavnet frisørlån. Ser man på den geografiske fordeling bliver det især kommende butiks- og frisøsalon-ejere på Sjælland, der især får glæde af regeringens tiltag, mens man i det vestjyske må køre langt efter de nye iværksætterlån, der officielt bærer navnet Kom-I-Gang Lån. De nye lån bliver primært aktuelle for iværksættere, der hidtil er blevet afvist af bankerne pga. manglende kreditværdighed.

- En god start for iværksætterne kræver penge og viden. Det gælder uanset, om du skal åbne en butik, starte en håndværks- eller servicevirksomhed og lignende. Med kom-i-gang-lån kombinerer vi netop de to afgørende forudsætninger, og jeg håber, det bidrager til, at vi får skabt flere levedygtige virksomheder, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt bendtsen (K).Lånene, der bliver fulgt op af basal iværksætterrådgivning bliver tilgængeligt i Nordjylland, Århus, Næstved, Roskilde, Lolland og København.

Nordea ændrer holdning

Nordea er en af de banker, der har givet frisørlånene en chance. Det på trods af, at man tidligere på året afviste behovet for den slags lånetilbud til iværksættere. Da ErhvervsBladet i juni henvendte sig, understregede informationschef Jens Bekke, at holdningen hos Nordea var den, at man tværtimod så et behov for forbedret adgang til egenkapitalindskud. Den holdning er der nu ændret på.

- Det var ikke planen, at vi ville gå ind i det, da vi først hørte om det. Nu har vi alligevel fundet en løsning, hvor vi etablerer ordningen i to lokale filialer, hvor vi vurderer, at behovet er stort, siger områdedirektør i Århus, Heine Bach, Nordea.

Hos Nordea vil man udbyde lån og iværksætterrådgivning i Århus og København.

Kom-i-gang-lån er en lånegarantiordning, der skal gøre det nemmere at få et lån for iværksættere, der eksempelvis ikke kan stille med fuld sikkerhed for et lån.

Iværksætterne kan hver sikre sig kom-i-gang-lån op til 500.000 kr. og statens kaution dækker 75 procent. Hos Vækstfonden forventer man, at kom-i-gang lånene i bedste fald vil give et samlet udlån på 150 mio. kr. de næste to år, svarende til omkring 400 nye iværksættere. Kom-i-gang-lån er et toårigt pilotprojekt, hvor målet er at indhente erfaringer med at kombinere kapital og rådgivning.

Hos Nordea forventer man en særlig interesse fra indvandrermiljøerne for de nye iværksætterlån.

- Lånene er ikke direkte målrettet personer med anden etnisk baggrund, men det vil også være interessant for indvandrere at søge dem. Det har også spillet ind i de filialer, vi har valgt, siger Heine Bach.

BOKS

Banker med Kom-I-Gang Lån:

Dronninglund Sparekasse

Telefon: 98 84 17 22

Mail:dronninglundsparekassedronspar.dk

Hjemmeside: www.dronspar.dk

DiBa Bank (Næstved)

Telefon: 55 75 40 10

Hjemmeside:www.diba.dk

Roskilde Bank

Telefon: 46 34 83 63

Mail: inforoskildebank.dk

Hjemmeside: www.roskildebank.dk

Sparekassen Lolland

Telefon: 54 92 33 44

Hjemmeside: www.sparlolland.dk

Kontaktperson: Claus Helt

Mail: chesparlolland.dk

Telefon: 55 77 33 44

Nordea, Erhvervsafdeling København

Telefon: 33 61 11

Hjemmeside: www.nordea.dk

Susanne Marcussen

Telefon: 33 33 59 03

Mail: susanne.marcussennordea.dk

Karen Norsten

Telefon: 33 33 53 81

Mail: karen.norstennordea.dk

Nordea, Århus Erhvervsafdeling

Telefon: 89 33 33 01

Hjemmeside: www.nordea.dk

Per Tønsberg Frandsen

Telefon: 89 33 36 22

Mail: per.frandsennordea.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen