Berlingske Business

Nu falder huspriserne igen - vestpå

pix_boligpriser
Boligpriserne falder svagt på landsplan, viser nye tal fra Realkreditrådet.

Huspriserne er på landsplan faldet med 0,4 procent sammenlignet med tredje kvartal sidste år. Det viser nye tal fra Boligmarkedsstatistikken. Der er dog store regionale forskelle.

Boligpriserne falder nu igen på landsplan.

Nye tal fra Boligmarkedsstatstikken - som Realkreditrådet står bag - viser, at de gennemsnitlige boligpriser i tredje kvartal i år er 0,4 procent lavere end sidste år.

Der er dog store regionale forskelle. Seks ud af landets 11 landsdele har oplevet prisfald, og udviklingen viser, at priserne generelt stadig stiger østpå, mens de falder vestpå, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet i en pressemeddelelse.

Her er boligkøbernes favoritområder i 2013


»Prisudviklingen på parcel- og rækkehuse er groft set delt op mellem øst og vest. Det gennemsnitlige prisniveau i hovedstadsområdet samt det nordlige og østlige Sjælland er højere end for et år siden. Priserne i den øvrige del af landet, med undtagelse af Nordjylland, er i samme periode faldet,« siger hun.

Ejerlejligheder stiger i pris

Prisen på ejerlejligheder er dog samlet set steget med 8,4 procent fra tredje kvartal 2012 til tredje kvartal 2013, og prisstigningen er set i samtlige landsdele. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på fritidshuse er 3,6 pct. lavere sammenlignet med året før.

»Priserne på ejerlejligheder er på landsplan steget væsentligt i en længere periode. Sammenlignet med sidste år kan alle landsdele konstatere højere priser. Der er dog geografisk forskel på, hvor meget priserne er steget, hvor særligt hovedstadsområdet og Nordjylland har oplevet pæne prisstigninger,« siger Ane Arnth Jensen.

boligsalg

En foreløbig opgørelse viser, at der samlet set blev handlet seks procent flere boliger sammenlignet med samme periode året før. Der er især kommet gang i handlerne med fritidshuse, der er steget ni procent i perioden.

Det tager kortere tid at sælge

Boligsælgere skulle i gennemsnit vente syv måneder på at komme af med et parcel- og rækkehus i tredje kvartal 2013, mens det tog godt ni måneder at få solgt fritidshuset.


 

Det er lidt lavere i forhold til sidste år og er på det laveste niveau siden tredje kvartal 2011. I gennemsnit tog det lige under fire måneder at sælge en ejerlejlighed, hvilket er den korteste salgstid i syv år.

»Salgstiden for ejerlejligheder er faldet over en længere periode og ligger på et forholdsvist lavt niveau, mens salgstiderne på huse stadig er på et højt niveau sammenlignet med før krisen,« siger Ane Arnth Jensen.

Lavere prisnedslag

Parcel- og rækkehuse bliver nu handlet med et gennemsnitligt prisnedslag i forhold til udbudsprisen på godt 10 procent, en nedgang fra  knap 12 procent sidste år. Nedslaget i prisen på ejerlejligheder er også skrumpet ind. Her er der i gennemsnit slået godt 5,5 procent af udbudsprisen, når handlen går igennem, mod knap otte procent året før.

05BUSHome-hussalg.jpg

»Selvom køber og sælger er kommet lidt tættere på hinanden det seneste år, så sættes boligen stadig typisk til salg, så der er lidt at give af. Man skal som køber dog huske på, at det kan variere fra bolig til bolig,« siger Ane Arnth Jensen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen