Berlingske Business

Mismod præger dansk erhvervsliv

Mismod præger dansk erhvervsliv - 1
Foto:

Samtidig med at ledigheden fortsat stiger, bliver erhvervslivets forventninger til fremtiden ved med at falde. Forventningerne til de næste tre måneder i industri og byggeri ser sorte ud.

Det går nedad for det samlede arbejdsmarked i Danmark. Tiltroen til både industrien og byggeriet falder.

Industriens forventninger til de næste tre måneder faldt for ottende måned i træk i januar. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Den sammensatte konjunkturindikator gik fra minus 23 procent netto i december til minus 32 procent i januar, korrigeret for sæsonudsving. Indikatoren er en sammenvejning af forventninger til produktionen de kommende tre måneder, samt en vurdering af ordrebeholdning og færdigvarelagre. Industriens forventninger til produktionen i de kommende tre måneder faldt fra minus 15 procent i december til minus 28 procent i januar. Samtidig faldt vurderingen af ordrebeholdningen 13 procentpoint, mens vurderingen af færdigvarelagrene steg 1 procentpoint målt fra udgangen af december til udgangen af januar.

For byggeriet er billedet det samme. Den sammensatte konjunkturindikator for byggeri og anlæg faldt med 4 procentpoint fra december til januar, korrigeret for sæsonudsving. Dermed er den sæsonkorrigerede konjunkturindikator for januar nede på minus 39. Til sammenligning var den sæsonkorrigerede konjunkturindikator for et år siden på plus 1.

Forventningerne til beskæftigelse og ordrebeholdning bliver stadig mere negative. De samlede forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder er faldet med 2 procentpoint siden december, mens vurderingen af ordrebeholdningen er faldet med 6 procentpoint siden december.

For de kommende tre måneder er forventningerne til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation negative for alle byggeriets brancher.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen