Berlingske Business

Minister om lavere ledighed: Flere skal bidrage til vækst

Jørn
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen Foto:

Det er afgørende at finde nye veje, så både flygtninge og andre ledige kommer i job, mener Jørn Neergaard.

København: Ledigheden fortsætter med at falde i januar, men der er stadig behov for at sætte fart på udviklingen, mener beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

Den sæsonkorrigerede bruttoledighed er faldet med 2200 fuldtidspersoner i januar til 115.800. Bruttoledighedsprocenten er dermed fortsat 4,4, viser tal fra Danmarks Statistik.

Flere ledige skal i job og blive en del af væksten, hvis der også fremover skal være råd til den velfærd, vi ønsker, lyder det fra ministeren.

Få ventes i job med nyt kontanthjælpsloft Flere ledige på dag

- Derfor vil regeringen indføre et loft over kontanthjælpen, der sikrer, at der er en mærkbar økonomisk gevinst ved at arbejde frem for at være forsørget af det offentlige, siger han.

Beskæftigelsen stiger mere, end ledigheden falder, viser tallene fra Danmarks Statistik.

- Det skyldes blandt andet, at der gennem en længere periode har været - og stadig er - mange job, der bliver besat af udlændinge, som kommer til Danmark for at arbejde, siger Jørn Neergaard Larsen.

Regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen blev fredag enige om en første delaftale under de trepartsforhandlinger, som blev skudt i gang før vinterferien.

Den slår fast, at der bør ske et "paradigmeskift" i kommunernes integrationsindsats, og at man bør tage hensyn til jobmulighederne, når det besluttes, hvor flygtninge skal bo.

Flere ledige på dagpenge kommer i arbejde RB PLUS Stejl Thornin

- Det er også positivt, at vi sammen med arbejdsmarkedets parter blev enige om, at indsatsen for flygtninge fra dag ét skal være jobrettet, og at man ikke skal lære dansk, inden man kan begynde at arbejde og forsørge sig selv.

- Derudover er det afgørende, at vi sammen med arbejdsmarkedets parter arbejder videre med at finde nye veje, så flere kommer fra offentlig forsørgelse og i job. Det gælder flygtninge såvel som alle andre ledige, siger Jørn Neergaard Larsen.

Det er nu op til regeringen at forhandle med kommunerne om, hvordan det skal foregå i praksis. Det kommer til at ske i de såkaldte topartsforhandlinger, der kører parallelt med trepartsdrøftelserne.

/ritzau/

Business concept, working in office

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen