Berlingske Business

Mindre dyk i ledigheden i december

Ledighed
Ledigheden i

I december sidste år var der 400 færre ledige end måneden før. Antallet af arbejdsløse faldt derved tilbage til 6,2 pct. af arbejdsstyrken. Økonomerne kalder det overraskende.

Lidt færre danskere i køen i arbejdsløse. Ledigheden faldt med 400 personer fra november til december og kom derved ned på163.500 personer.

Det vil sige, at antallet af arbejdsløse dykkede med i årets sidste måned dykkede med 0,1 procentpoint og nu er tilbage på 6,2 pct. af arbejdsstyrken.

Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

Ledigheden har været stort set uændret siden januar 2010, da den sæsonkorrigerede ledighed i hele denne periode har ligget mellem 6,1 og 6,4 pct. af arbejdsstyrken.

Seniorøkonom i Nykredit Tore Stramer fremhæver, at den mindre nedgang i ledigheden er sket, selv om udviklingen i den danske økonomi ikke peger i den retning.

Han mener derfor, at en del af forklaringen kan være, at afkortningen af dagpengeperioden har været med til at presse ledigheden lidt ned.

"Det er en bevægelse man har set ved tidligere forkortelse af dagpengeperioden," siger Tore Stramer.

"Det er således også værd at holde fast i at en forkortelse af dagpengeperioden på sigt trækker i retning af at sænke langtidsledigheden og øge beskæftigelsen," siger Tore Stramer.

Både Nordea og BRFkredit kalder faldet i antal arbejdsløse for overraskende og glædelig.

Det samme gør økonom i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen, men han påpeger, at ser vi på tallene på årsbasis, var der 3.000 flere ledige i december 2012 i forhold til samme måned året før.

"Baggrunden for den stigende ledighed gennem 2012 er, at dansk økonomi klarede sig rigtig dårligt igennem sidste år. Når vi får de endelig tal for den økonomiske vækst sidste år, vil de formentlig vise, at den har været negativ," siger Jens Nærvig Pedersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen