Berlingske Business

Mærsk-oprydder skal gøre rent hos Torm

ryd op mand
Overskrift
Torm har sejlet på oprørte økonomiske vande gannem mange år. Nu har en af Mærsks håndgangne mænd fået til opgave at styre rederiet fri af konkursen. Foto:
Torm
Overskrift
Torm har sejlet på oprørte økonomiske vande gannem mange år. Nu har en af Mærsks håndgangne mænd fået til opgave at styre rederiet fri af konkursen. Foto:

En dygtig og erfaren erhvervsleder med sort humor, internationalt udsyn og en smule hang til storhedsvanvid. Sådan lyder karakteristikken af Torms nye formand.

Den 64-årige jurist Flemming Ipsen overtog i går formandsposten i rederiet Torm efter advokat N. E. Nielsen. Det skete i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling og efterfølgende bestyrelsesmøde i rederiet.

Den nye Torm-formand er nok ikke så kendt i den brede offentlighed. Søger man på Google efter hans navn, er det første hit en henvisning til hans navnebror, arbejdsmarkeds­forsker Flemming Ibsen. Men i erhvervskredse og særligt i shipping­branchen er Flemming Ipsen på listen over navne, man skal kende.Han har i mere end 30 år været firmaets mand hos Mærsk, hvor han begyndte som trainee i 1977. Siden blev han personlig assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller og rykkede dernæst op i hierarkiet og fik den ene tunge post efter den anden. I en årrække var han på Esplanaden kendt som »oprydderen«, fordi han fik ansvaret for frasalget af en række industri­selskaber i Mærsks portefølje.Partner og bestyrelsesformand hos advokatfirmaet Bech-Bruun Jacob Hjortshøj havde tæt kontakt til Flemming Ipsen i den fase, fordi han var Mærsks advokat i forbindelse med frasalgene.»Han er en dygtig og seriøs erhvervsmand, der har en betydelig pondus. Da han havde ansvaret for frasalg af mange af A.P Møllers industrivirksomheder, skulle han håndtere købere fra alle mulige nationaliteter, og der viste han sin gode internationale forståelse. Han er vant til at håndtere store udfordringer og komplekse situationer,« siger Jacob Hjortshøj og fortsætter:»Og så har han en humor, der nogle gange er lidt sort men rigtig god. På den måde kan han i forhandlingssituationer slippe af sted med at sige mange ting direkte, fordi det er med et glimt i øjet,« siger Jacob Hjortshøj til Berlingske.

Master of the Universe

Jacob Hjortshøj ses stadig jævnligt med Flemming Ipsen, fordi de er med i samme erhvervsleder­netværk, VL gruppe 12, som holder møde cirka en gang om måneden. Et andet medlem i den gruppe er Kurt Brusgaard, formand og partner i headhuntervirksomheden Odgers Berndtson. Han har ifølge eget udsagn kendt den nye Torm-formand, siden han var en »ung herre«.

Kurt Brusgaard er heller ikke i tvivl om, at Torm har fået fat i den rigtige mand, fordi Flemming Ipsen både er »handlekraftig og analytisk« og i stand til at holde topchef Jacob Meldgaard og den øvrige direktion i ørene.»I sådan et job skal du have noget erfaring, der gør, at du ikke bliver kørt om hjørner med og spotter de rigtige ting, så du ikke fortaber dig i noget, men går til kernen. Det kan han,« siger Kurt Brusgaard, der også fremhæver sociale egenskaber som en af Flemming Ipsens styrker.»Han har humor, og han kan tale med de fleste. Han har lidt af den der A.P Møller­sarkasme, hvor de kan spidde en situation med nogle ganske få skarpe iagttagelser,« siger Kurt Brusgaard.Han advarer dog også om, at netop de mange år i en succesfuld virksomhed som Mærsk kan give en snert af storhedsvanvid, som gør, at man ikke er så »lydhør« over for andres input.»Ved at have været så mange år i A.P. Møller så bliver man jo på en eller anden måde også Master of the Universe,« siger Kurt Brusgaard og fortsætter:»Det at være i en virksomhed med meget respekt omkring åbner mange døre. Hvis du kom fra et bondejokkeforetagende, som ingen kender, har du ikke de samme muligheder. Man får en god selvtillid af at være mange år i en virksomhed som Mærsk, lad os sige det på den måde, siger Kurt Brusgaard.Torms bestyrelse fik i går også et mere internationalt islæt. Flemming Ipsen får selskab af franskmanden Olivier Dubois, briten Alexander Green og nordmanden Jon Syvertsen. Udover formand N. E. Nielsen forlod også Christian Frigast og Jesper Jarlbæk bestyrelsen.Ipsen & Co. får store udfordringer fra starten. Allerede til juni kommer næste store test, hvor Torm skal bevise, om selskabet kan leve op til de skrappe lånebetingelser fra bankerne. Ellers kan en konkurs være en reel risiko.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen