Berlingske Business

Læs torsdagens finanskalender

BRITAIN TRANSPORT RYANAIR
Foto:

Her er nogle af torsdagens erhvervsbegivenheder.

ERHVERV

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Firmaernes køb og salg, juni og juli 2017
Udland:
- 4.00: Kina: Detailsalg, y/y, aug
- 4.00: Kina: Industriproduktion, y/y, aug
- 6.30: Japan: Industriproduktion (endelig) m/m, jul
- 9.30: Sverige: Arbejdsløshed, aug
- 10.30: Storbritannien: Detailsalg, aug
- 13.00: Storbritannien: Rentemeddelelse, sep
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 36
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 35
- 14.30: USA: Kerneforbrugerpriser, aug

Det frie Energimarked 2017

Energiauktion.dk holder den 23. årskonference om det frie Energimarked i dag og i morgen i København. På konferencen diskuteres og debateres blandt andet fremtidens europæiske elmarked og fremtidens gasmarked. På konferencens andendag (fredag klokken 09:30) taler  Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om fremtidens forsyning og arbejdet henimod et nyt energiudspil.

Politik

15:00 Åbent samråd om liberalisering af lægemarkedet

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er i dag kaldt i samråd om liberalisering af det danske lægemarked. Ministeren skal blandt andet svare på, om hun mener, det bør gøres nemmere at overtage driften af lægepraksisser for private aktører. Desuden skal ministeren svare på, om dette område også skal være omfattet af regeringens løfte om, at flere offentlige opgaver skal konkurrenceudsættes. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S).

KRIMINAL

09:30 Dom i sag om klager over kartelbøder

EU-Domstolen afsiger torsdag dom i en kartelsag. Det er Philips og LG Electronics, der har klaget over en bøde, som de i 2012 fik for at have indgået ulovlige prisaftaler på billedrør til tv- og computerskærme. I alt syv virksomheder var med i kartellet, der samlet fik en dengang rekordstor bøde.

UDLAND

09:30 EU-Domstolen afsiger dom i Ryanair-sag

EU-Domstolen leverer sin dom i en sag om Ryanair om hvorvidt flyselskabets ansatte vurderes at være under irsk arbejdsmarkedslov, når de har hjemmebase i Belgien. Det er en belgisk domstol der har anmodet EU- Domstolen om at afgøre, om de ansatte i de pågældende sager bør anses for sædvanligvis at udføre deres arbejde i Irland eller i Belgien i henhold til Bruxellesforordningen, der fastlægger, at en arbejdsgiver med sæde i en medlemsstat også kan sagsøges af sine ansatte ved domstole det sted, hvor den ansatte sædvanligvis udfører sit arbejde.

14:00 Juncker svarer på spørgsmål fra unge

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, svarer torsdag på spørgsmål fra tre unge youtubere.

Fremtidens biler præsenteres i Frankfurt

Det 67. Internationale Motor Show i Frankfurt starter i dag under sloganet "Future Now". Årets show er dedikeret til fremtidens biler. Der vil derfor i år være ekstra fokus på automatiseret kørsel, elektriske biler og helt nye mobilitetskoncepter. Showet varer frem til den 24. september

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen