Berlingske Business

Læs torsdagens business-kalender

gg
Danmarks Statistik kommer med en opgørelse på, hvordan priserne er i Europa – den såkaldte købekraftsundersøgelse. Tallene er for 2016. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2016) Foto:

Her finder du nogle af torsdagens begivenheder.

ERHVERV

08:00 Forbrugernes købekraft i Europa
Danmarks Statistik kommer med en opgørelse på, hvordan priserne er i Europa – den såkaldte købekraftsundersøgelse. Tallene er for 2016.
Sted: København
Region: Hovedstaden

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
Peers: Chr. Hansen Holding (General Mills, Q2)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Europæisk købekraftsundersøgelse - prissammenligninger, 2016
- Europæisk købekraftsundersøgelse - realøkonomiske sammenligninger, 2016
- Regnskabsstatistik for fiskeri, 2016
- Offentligt kvartalsregnskab, 3. kvt. 2017
Statistiske Efterretninger:
- Kvartalsvise offentlige finanser, 3. kvt. 2017
Udland:
- 8.00: Tyskland: Producentpriser, nov
- 9.30: Sverige: Rentemeddelelse
- 10.00: Eurozonen: Betalingsbalance, okt
- 14.30: USA: BNP-vækst, årsbasis (3. opgørelse), Q3
- 16.00: USA: Salg af eksisterende boliger, nov

 

PERSONALIA

Fødselsdage
Præsident Mikhail Saakasjvili, 50 år.

 

KRIMINAL

09:30 EU-dom i sag om spilannoncer i Ekstra Bladet
EU-Domstolen afsiger i dag i dom i sag om annoncer fra spilfirmaer i Ekstra Bladet. Det er Københavns Byret, der har spurgt domstolen til råds i sager, hvor JP/Politikens hus og skiftende chefredaktører på Ekstra Bladet er under anklage for at have bragt ulovlige annoncer.
Sted: Luxembourg
Region: Udland

 

UDLAND

09:30 Skæbnesag for Uber ved EU-Domstolen
EU-Domstolen afsiger onsdag dom i en sag, der handler om, hvorvidt Uber er en digital tjeneste eller en transportvirksomhed. Uber mener det første, men hvis svaret er det sidste, rejser det en stribe krav om sikkerhed, forsikringer og rettigheder til chaufførerne.
Sted: Luxembourg
Region: Udland

09:30 Forslag til dom i strid om beskatning af udbytter
EU-Domstolens generaladvokat kommer i dag med forslag til dom i en sag om, hvorvidt udenlandske investeringsinstitutter skal beskattes i Danmark af udbytter fra danske selskaber.
Sted: Luxembourg
Region: Udland

12:30 Møde i EU-Kommissionen
EU-Kommissionen holder i dag sit ugentlige møde i Bruxelles.
Sted: Bruxelles
Region: Belgien

Det britiske parlaments underhus afslutter behandling af brexit-lovgivning
En komité i underhuset af det britiske parlament, kaldet House of Commons, ventes i dag at afslutte behandlingen af lovforslaget om brexit, Storbritanniens udmeldelse af EU. Der har været afsat otte dage til behandlingen af lovforslaget, som dog er langt fra færdiggjort. Processen om lovforslaget i underhuset er endnu ikke afsluttet, og efter denne proces skal lovforslaget gennemgå samme behandling i overhuset, House of Lords.
Ud over lovgivningen i Storbritannien skal den britiske regering også blive enig med EU om en aftale. Alle aftaler skal være på plads 29. marts 2019, hvor Storbritannien er sat til at træde ud af unionen.
Sted: London
Region: Storbritannien

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen