Berlingske Business

Læs torsdagens Business-kalender

Billede
EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er torsdag i Danmark, hvor hun er en af hovedtalerne på Skagen Fondenes Nytårskonference. Foto:

Her er nogle af torsdagens store begivenheder.

Business

08:00 Margrethe Vestager taler på dansk finanskonference:
EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er i dag i Danmark, hvor hun er en af hovedtalerne på Skagen Fondenes Nytårskonference. Blandt de andre talere er Kenneth Rogoff, professor i økonomi på Harvard University. Mens Margrethe Vestager er i Danmark skal hun også mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber):
InterMail (I Hvidovre)
Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
Peers: ISS (Sodexo, Q1)

Økonomi/statistik:
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Nordic countries in Global Value Chains 2016

Udland:
- 0.50: Japan: Betalingsbalance, nov
- 9.30: Sverige: Forbrugerpriser, y/y, dec
- 11.00: Eurozonen: Industriproduktion, m/m, nov
- 11.00: Grækenland: Ledighed, okt
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 1
- 14.30: USA: Importpriser, m/m, dec

Politik

10:00 Møde i salen:
Folketinget mødes i dag i Folketingssalen, hvor der er flere lovbehandlinger. På dagsordenen er blandt andet trepartsaftalen på beskæftigelsesområdet med fokus på uddannelse og voksenlærlingeordning, samt et forslag om digital kommunikation i straffesager.

10:00 Åbent samråd om gældsslaveri og børnearbejde:
Ministeren for udviklingsarbejde, Ulla Tørnæs (V), er sammen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kaldt i åbent samråd om gældsslaveri og børnearbejde. Under henvisning til Danwatch’s rapport ”Vaniljens pris – bundløs gæld og børnearbejde” er de to ministre blevet bedt om at svare på, hvorvidt det i deres optik er acceptabelt, at danske virksomheder tjener penge på børnearbejde og gældsslaveri, ligesom ministrene skal redegøre for, hvordan de vil sikre, at danske virksomheder ikke overtræder internationale konventioner, når de importerer og handler med vanilje.

13:00 Åbent samråd om fri proces:
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i dag kaldt i samråd om fri proces. Han skal blandt andet redegøre for sin holdning til at ændre reglerne for fri proces, så det bliver muligt for en større andel af befolkningen at opnå fri proces. Han skal også vurdere, hvor stor en andel af befolkningen, han så mener, det skal være.

14:00 Åbent samråd om sexchikane på danske arbejdspladser:
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i samråd om sexchikane på danske arbejdspladser. Det er Ligestillingsudvalget, der har kaldt ministeren i samråd, hvor han blandt andet skal redegøre for regeringens syn på problemer med sexchikane på det danske arbejdsmarked.

16:30 Åbent samråd om arbejdsmiljø:
I dag er ældreminister Thyra Frank (LA) kaldt i åbent samråd af folketingets Sundheds- og Ældreudvalg om arbejdsmiljø for ansatte, der arbejder med mennesker med demens. Arbejdstilsynet har i 2015 og 2016 givet i alt 26 påbud til plejecentre og hjemmeplejen i sager, hvor ansatte har været udsat for trusler og voldelige overgreb af demente. Udvalget har på den baggrund bedt ministeren redegøre for, om dette er en utilfredsstillede situation, og hvilke tiltag ministeren i givet fald vil tage for at sikre, at såvel det fysiske som det psykiske arbejdsmiljø for ansatte, der arbejder med voldelige demente, bliver forbedret.

Gruppemøder:
8.30 - 10.00 Venstre, 2-090
8.30 - 10.00 Dansk Folkeparti, 2-083
9.00 - 10.00 Socialdemokratiet, S-090
9.00 - 10.00 Socialistisk Folkeparti, 2-077
9.00 - 10.00 Radikale Venstre, 2-009
9.00 - 10.00 Liberal Alliance, 2-092
9.00 - 10.00 Alternativet, 2-015

Fødselsdage

Direktør Samuel Rachlin, 70 år.
Fhv. landsholdsspiller Henning Munk Jensen, 70 år.
Forfatter Camilla Christensen, 60 år.
Engelsk skuespiller Shirley Eaton, 80 år.

Udland

11:45 New Zealands premierminister besøger Nato:
Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, tager i dag imod New Zealands premierminister, Bill English, som besøger Nato. Der er fælles pressemøde med Stoltenberg og English klokken 11.45 ved hovedindgangen til Nato.

15:30 Merkel modtager æresgrad i Bruxelles:
Den tyske kansler, Angela Merkel, besøger i dag Bruxelles, hvor hun deltager i en ceremoni, hvor hun modtager en æresgrad af Anne De Paepe, rektor for Ghent University, samt Rik Torfs, rektor for KU Leuven. Merkel er blevet valgt som følge af hendes diplomatiske og politiske indsats for at styrke Europas politiske position og for at forsvare landets værdier. Premierminister Charles Michel fra Belgien overværer sammen med den flamske ministerpræsident Geert Bourgeois ceremonien.

16:00 EU-parlament kræver nye love om robotter:
Europa-Parlamentet ventes i dag at opfordre til ny EU-lovgivning for at få fastslået, hvem der har ansvaret for robotters handlinger for at skabe større sikkerhed og for at sikre overholdelse af etiske principper ved brug af kunstig intelligens.

17:30 EU-Parlamentet diskuterer flygtningesituationen:
Europa-Parlamentets borgerrettighedsudvalg diskuterer i dag EU’s migrationspolitik, herunder EU-Kommissionens forslag om, at medlemslandene fra marts igen kan sende flygtninge tilbage til Grækenland, hvis det er den vej, de er kommet ind i Europa. Det forslag er der skepsis over for i parlamentet.

Gaidar Forum afholdes i Moskva:
Den årlige økonomiske og politiske konference "The Gaidar Forum" i Rusland begynder i dag og varer frem til 14. januar. Overskriften er "Russia and the World".

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen