Berlingske Business

Læs torsdagens Business-kalender

Jørgen
Arkivfoto. I forbindelse med en stor konference for familieejede virksomheder og deres ledere får Jørgen Mads Clausen og Danfoss i dag overrakt prisen som årets EY Entrepreneur Of The Year 2016. Foto:

Her er nogle af torsdagens begivenheder.

Business

08:30 DI holder innovationskonference
Dansk Industri afholder i dag innovationskonference. Nye forretningsmodeller og ord som disruption er på programmet, når professorer, innovationsrådgivere og erhvervschefer holder oplæg.
Se det fulde program og tilmelding her

09:30 Ledelsens Dag med kåring af årets leder
I dag afholder Ledernes Hovedorganisation konferencen 'Ledelsens Dag'. Årets tema er 'worldwide leadership'. På konferencen kåres også Årets Leder 2016 blandt de fem nominerede: Direktør i Børnecancerfonden Marianne Benzon Nielsen, CEO for Royal Unibrew Henrik Brandt, arkitekt og leder af arkitektgruppen BIG Bjarke Ingels, kommunaldirektør i Helsingør Stine Johansen og CEO i Vestas Anders Runevad. Kåringen finder sted omkring klokken 11.45. Fra klokken 12.15-12.45 vil der være mulighed for interview og fotografering af vinderen.
Læs mere om de nominerede her
Læs mere om Ledelsens Dag her


Jørgen Mads Clausen og Danfoss får ærespris
I forbindelse med en stor konference for familieejede virksomheder og deres ledere får Jørgen Mads Clausen og Danfoss i dag overrakt prisen som årets EY Entrepreneur Of The Year 2016. EY Entrepreneur Of The Year er verdens største konkurrence for vækstvirksomheder og en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.Konkurrencen har sin rod i USA. Æresprisen i Danmark blev lanceret i 2013, som en del af EY Entrepreneur Of The Year-programmet. Formålet er at skabe større fokus på og forståelse for værdien af familieejerskab og begrebet ”vækst i generationer”. Tidligere års modtagere af æresprisen er ECCO Sko A/S i 2013, LEGO A/S i 2014 og Bagger-Sørensen og Co. A/S i 2015.
Læs mere om EY Entrepeneur her

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber
3. kvartal: Atlantic Petroleum, Peers: FLSmidth (kl. 07.00, Thyssenkrupp, Q4)

Økonomi/statistik:

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Jordbrugets prisforhold (kvt.), 3. kvt. 2016
- Høsten af korn, raps og bælgsæd, 2016
- Animalsk produktion (kvt.), 3. kvt. 2016


Udland:
- 8.00: Tyskland: BNP-vækst (endelig), y/y, Q3
- 8.00: Eurozonen: BNP-vækst (endelig), Q3
- 9.00: Spanien: BNP-vækst (endelig), Q3
- 10.00: Tyskland: Ifo-indikator, nov
- 13.00: Tyskland: Forbrugertillid, dec


Øvrigt:
- USA: Helligdag - Børsen holder lukket

EU

12:00 EU-plan mod ulovlig handel med vilde dyr og planter
Europa-Parlamentet stemmer i dag om en handlingsplan, der skal bekæmpe ulovlig handel med vilde dyr og planter. Det er et sort marked, der vurderes at have en omsætning på op imod 150 milliarder kroner om året.

13:40 Tusk, Juncker og Poroshenko holder fælles pressemøde
Under EU og Ukraines topmøde i Bruxelles holder Donald Tusk, formand for Det Europæiske Råd, EU-Kommissionsformand Jean-Claude Juncker og Ukraines præsident, Petro Poroshenko, et fælles pressemøde. Tusk vil indlede pressemødet, hvorefter Juncker og Poroshenko vil afgive åbningsreplikker. Herefter er der mulighed for spørgsmål. Pressekonferencen finder sted i Justus Lipsius' presserum.

Landspolitik

10:00 Møde i salen
Folketinget mødes i dag til lovbehandling i salen. På dagsordenen er blandt andet tredje behandling af forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik og barselsloven.
Se den fulde dagsorden her

11:30 Åbent samråd om brug af OPP-modellen
Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) er sammen med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i dag kaldt i åbent samråd om brugen af OPP-modellen til finansiering af offentlige byggerier. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL).
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside

15:00 Åbent samråd om Rusland
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) er i dag kaldt i to samråd om Rusland. Ministeren skal klokken 15.00 redegøre for sanktionspolitikken over for Rusland samt forklare, hvordan den gavner Danmarks interesse. Umiddelbart derefter, formentlig klokken 16.00, er han blevet bedt om at gøre rede for formålet med EU’s East StratCom Task Force’s arbejde, og om det bør støttes af Danmark. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Marie Krarup (DF).

Gruppemøder:
8.30 - 10.00 Dansk Folkeparti, 2-083
8.30 - 10.00 Venstre, 2-090
9.00 - 10.00 Alternativet, 2-015
9.00 - 10.00 Socialdemokratiet, S-090
9.00 - 10.00 Socialistisk Folkeparti, 2-077
9.00 - 10.00 Radikale Venstre, 2-009
9.00 - 10-00 Det Konservative Folkeparti, 2-016

Fødselsdage

Britisk musiker Pete Best, 75 år.
Landtings- og landsstyremedlem Josef Motzfeldt, 75 år.

Udland

11:00 EU og Ukraine holder topmøde
EU og Ukraine holder i dag topmøde i Bruxelles med visumliberalisering, fredsprocessen samt reformer og kamp mod korruption i Ukraine på dagsordenen. EU-præsident Donald Tusk, EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og Ukraines præsident, Petro Porosjenko, deltager i topmødet.

Forhandling i sag om VWs dieselsnyd
I dag er der mundtlige forhandlinger i sagen om bilejeres sagsanlæg mod den tyske bilgigant Volkswagen i forbindelse med den såkaldte dieselgate.

Nye strejker i Grækenland
De offentligt ansatte i Grækenland har bebudet en 24 timers strejke i protest mod de stadigt strammere økonomiske vilkår, der er foranlediget af de internationale kreditorers krav til besparelser og strukturændringer.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen