Berlingske Business

Læs torsdagens Business-kalender

Billede
Appeldomstol i Frankrig afgør torsdag, om Jean-Marie Le Pen alligevel skal have lov at være medlem af det højrenationalistiske parti Front National. Han har selv stiftet partiet, men den nuværende leder, hans datter, Marine le Pen, har smidt ham ud. Foto:

Her er nogle af torsdagens store begivenheder.

Business

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):
3. kvartal: Rockwool International (kl. 08.30), Østasiatiske Kompagni (Telekonference kl. 11), SP Group
Peers: ISS (Sodexo, FY)

Økonomi/statistik:
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:

Statistiske efterretninger:
- Dagpenge ved sygdom 2015

Udland:
- 9.30: Sverige: Arbejdsløshed, okt
- 10.30: Storbritannien: Detailsalg, okt
- 11.00: Eurozonen: Produktion i bygge og anlæg, sep
- 11.00: Eurozonen: Forbrugerpriser, okt
- 14.30: USA: Påbegyndt boligbyggeri, okt
- 14.30: USA: Byggetilladelser, okt
- 14.30: USA: Forbrugerpriser, okt
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 45
- 14.30: USA: Philadelphia Fed-indekset, nov
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 44
- 14.30: USA: Kerneforbrugerpriser, okt

EU

12:00 Hvilke EU-lande trues med retslige skridt?:
EU-Kommissionen offentliggør i dag sin månedlige oversigt over lande, der trues med retslige skridt for ikke at gennemføre EU’s lovgivning.

Lanspolitik

10:00 Møde i salen:
Folketinget mødes i dag til lovbehandling på Christiansborg, hvor der blandt andet vil være 2. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2017 og 2. behandling af forslag til lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner i finansårene frem mod 2020. Derudover vil der være 1. behandling af tre lovforslag om indsatser mod hadprædikanter, herunder blandt andet et forslag fra Martin Henriksen og Kristian Thulesen Dahl (DF) om forbud mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum.

12:00 Åbent samråd om lukning af Landsorganisationen af KvindeKrisecenter:
Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) er i dag kaldt i åbent samråd om lukning af Landsorganisationen af KvindeKrisecenter, Lokk. Ministeren skal redegøre for, hvorfor Lokk ikke har modtaget tilskud i år fra Tips- og Lottopuljen til særlige sociale formål. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Yildiz Akdogan (S).

15:00 Åbent samråd om medicinering af børn med ADHD:
Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) er i dag kaldt i åbent samråd omkring medicinsk behandling af børn med ADHD. Ministeren skal blandt andet redegøre for de regionale forskelle, der er på hvor mange børn der medicineres med ADHD-medicin, samt hvad hun vil gøre for at sikre ensartet behandling. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Yildiz Akdogan (S).

15:00 Åbent samråd om genindlæggelser i psykiatrien:
Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) er i dag kaldt i samråd om genindlæggelser i psykiatrien. Ministeren skal blandt andet svare på, om antallet af genindlæggelser er tilfredsstillende, og hvilke initiativer hun vil igangsætte for at forebygge behovet for genindlæggelser. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Yildiz Akdogan (S).

Gruppemøder:
8.30 - 10.00 Dansk Folkeparti, 2-083
8.30 - 10.00 Venstre, 2-090
9.00 - 10.00 Radikale Venstre, 2-009
9.00 - 10.00 Socialdemokratiet, S-090
9.00 - 10.00 Socialistisk Folkeparti, 2-077
9.00 - 10.00 Alternativet, 2-015
9.00 - 10.00 Det Konservative Folkeparti, 2-016

Fødselsdage

Skuespiller Beate Bille, 40 år.
Fransk skuespiller Sophie Marceau, 50 år.

Udland

Le Pen-afgørelse:
Appeldomstol i Frankrig afgør, om Jean-Marie Le Pen alligevel skal have lov at være medlem af det højrenationalistiske parti Front National. Han har selv stiftet partiet, men den nuværende leder, hans datter, Marine le Pen, har smidt ham ud.


Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen