Berlingske Business

Læs torsdagens business-kalender

Droner Ulovlige genstande smugles ind i fængsler med droner
Forskningsprojektet UAWorld holder i dag industridag, hvor de fremviser, hvordan droner kan bruges i en moderne produktionsvirksomhed. ARKIVFOTO. Foto:

Her er nogle af torsdagens store begivenheder

Business

Forskningsprojektet UAWorld holder i dag industridag, hvor de fremviser, hvordan droner kan bruges i en moderne produktionsvirksomhed.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Detailomsætningsindeks august 2016
- Forbrugerforventninger september 2016
- Arbejdsomkostninger i EU og USA, 2. kvt. 2016
- Indikatorer for velfærd 2015
Udland:
- Kl. 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 37
- Kl. 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 36
- Kl. 15.00: USA: Boligpriser, jul
- Kl. 16.00: USA: Salg af eksisterende boliger, aug
- Kl. 16.00: USA: Ledende indikatorer, aug
- Kl. 16.00: Eurozonen: Forbrugertillid, foreløbig, sep
Øvrigt:
Japan: Helligdag - Børsen holder lukket

EU

EU-Domstolen tager i dag stilling i en dansk sag, der handler om, hvorvidt reservedele fra udrangerede køretøjer er omfattet af EU's momsdirektiv ved videresalg.

EU-Domstolen afsiger i dag dom i striden om, hvorvidt den islamistiske palæstinensiske bevægelse, Hamas (Harakat al-Muqawama al-Islamiyya), fortsat skal stå på EU's terrorliste.

Eurostat offentliggør i dag tal for asylansøgninger i EU i årets andet kvartal.

Landspolitik

I dag er uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs kaldt i samråd, hvor hun skal redegøre for, hvordan man vil afhjælpe manglen på sygeplejersker i Region Sjælland.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er i dag kaldt i åbent samråd om 225-timersreglen. Beskæftigelsesudvalget har blandt andet bedt ministeren om at redegøre for, hvor mange borgere i Danmark der berøres af 225-timersreglen.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) er i dag kaldt i samråd om de foreslåede ændringer af SU-systemet. Regeringen foreslog en omlægning af SU-systemet i forbindelse med Helhedsplanen 2025, hvor dele af finansieringen skal ske gennem lån.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) er i dag på besøg i en virksomhed, som er drevet af en afghansk flygtning.

Politi/Ret

Retten i Odense ventes i dag at afsige dom i en sag, hvor to mænd og to kvinder er tiltalt for produktion af ulovligt fyrværkeri.

Procedure i ankesag ved Vestre Landsret, hvor 49-årig mand fra Randers er tiltalt for besiddelse af børneporno og medvirken til overgreb mod børn verden over i kraft at nøglerolle på to pædofile netværk.

Højesteret skal i dag behandle en retssag, hvor HK kræver, at Banedanmark skal betale erstatning, fordi der blev indhentet lægeerklæringer om sygemeldte ansatte i strid med reglerne.

To mænd og en kvinde er ved Retten i Næstved tiltalt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed. De tre solgte fyringsolie til 37 personer, men olien dukkede aldrig op.

Navne

Engelsk forfatter Fay Weldon, 85 år og adm. direktør Peter Røpke, 50 år.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen