Berlingske Business

Læs torsdagens business-kalender

PANAMA-PAPERS-MOSSACK FONSECA
Medlemmerne af Europaparlamentets særlige undersøgelsesudvalg, der skal granske skandalen om Panama-papirerne, bliver udpeget i dag. Jeppe Kofod (S) bliver et af medlemmerne. Foto:

Her er nogle af torsdagens store begivenheder

Business

I dag og i morgen afholder Energi-, Forsynings og Klimaministeriet 'Energiunionens Energiinfrastrukturforum'. Målet med konferencen er at komme med konkrete bud på, hvordan EU udvikler en europæisk energiinfrastruktur og skaber et åbent marked for handel med energi.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber): 4. kvartal: BoConcept

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Offentligt forsørgede, 16-64-årige (kvt.) 1. kvt. 2016
- Energiregnskab for Danmark 2015
- Generel firmastatistik 2014
Statistiske efterretninger:
- Betalingsbalancen over for udlandet (kvt.) 1. kvt. 2016
Udland:
- 9.00: Frankrig: PMI industri (foreløbig), jun
- 9.00: Frankrig: PMI service (foreløbig), jun
- 9.30: Tyskland: PMI samlet (foreløbig), jun
- 9.30: Tyskland: PMI industri (foreløbig), jun
- 9.30: Tyskland: PMI service (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI samlet (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI industri (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI service, jun
- 10.00: Norge: Rentemeddelelse, jun
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 24
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 23
- 15.45: USA: PMI Industri (foreløbig), jun
- 16.00: USA: Salg af nye boliger, maj
- 16.00: USA: Ledende indikatorer, maj

EU

Medlemmerne af Europaparlamentets særlige undersøgelsesudvalg, der skal granske skandalen om Panama-papirerne, bliver udpeget i dag. Jeppe Kofod (S) bliver et af medlemmerne.

Landspolitik

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er i dag kaldt i samråd om en rapport om pesticidrester i børn og deres mødres urin. Rapporten hedder 'Organophoshate metabolites in urine samples from Danish children and women', og ministeren skal redegøre for, hvilke tiltag han vil tage på baggrund af rapporten.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er i dag kaldt i åbent samråd om arbejdsmiljøet på Siemens Wind Power og Vestas og om substitution på arbejdsmiljøområdet.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er i dag kaldt i samråd om om milliard-regningen for bankpakkerne efter finanskrisen og renteudgiften til de 30-årige obligationer, der blev udstedt som led i statens redning af danske banker under finanskrisen.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) er i dag kaldt i samråd om ytringsfrihed for Forsvarets ansatte. Ministeren skal svare på, om det hæmmer den demokratiske debat, hvis der udøves direkte eller indirekte censur overfor fagpersoner i Forsvaret, som udtaler sig offentligt.

Politi/Ret

Retten i Hillerød ventes i dag at indlede en nævningesag mod en 68-årig mand, der anklages for at have dræbt sin hustru i Stenløse med talrige slag. Sagen ventes at fortsætte i morgen.

I Københavns Byret ventes anklagemyndigheden i dag dag at indlede procedure i sag, hvor en russisk mand er tiltalt for bedrageri for 90 millioner kroner.

Københavns Byret ventes i dag at afsige dom mod en ansat i Post Danmark, der er tiltalt for bedrageri. Ifølge tiltalen bestilte han frimærker til "tests", men i stedet solgte han ifølge tiltalen næsten 100.000 mærker til en værdi af over en million kroner.

Østre Landsrets afsiger i dag dom i en af de store sager om organiseret hashhandel i boderne i Pusher Street i Christiania.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen