Berlingske Business

Læs torsdagens business-kalender

Erhvervspris
I dag overrækker statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) FSR Marshs Erhvervspris. Prisen går til en person eller en virksomhed, som vurderes at have ydet en særlig indsats i dansk erhvervsliv. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) Foto:

Her er nogle af torsdagens store begivenheder.

Business

17:00 Statsministeren overrækker erhvervspris

I dag overrækker statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) FSR Marshs Erhvervspris. Prisen går til en person eller en virksomhed, som vurderes at have ydet en særlig indsats i dansk erhvervsliv.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Jeudan, U.I.E.
2. kvartal: InterMail

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

G4S (kl. 14.00, The Orchard Suite at the Holiday Inn, Gibson Road, Sutton, Surrey SM1 2RF)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Landbrugets bruttofaktorindkomst, 2015
Udland:
- 9.00: Spanien: BNP-vækst (endelig), q/q, Q1
- 10.30: Storbritannien: BNP (foreløbig), q/q, Q1
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 20
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 19
- 14.30: USA: Ordreindgang af varige goder, apr
- 16.00: USA: Igangværende bolighandler, m/m, apr

EU

10:00 Ministermøde i EU for transport, telekommunikation og energi

I dag mødes EU's ministre for transport, telekommunikation og energi til rådsmøde.

10:00 EU's konkurrenceministre mødes

EU’s konkurrenceministre holder i dag og i morgen møde i Bruxelles.

10:00 EU afgør dansk strid om moms

EU-Domstolen afsiger i dag dom i en dansk strid om fradrag for moms i forbindelse med køb af barrer, der er smeltet sammen af forskellige smykker, nogle af dem af guld.

Konkurrenceministre mødes i EU

EU's konkurrenceministre mødes i dag og i morgen til rådsmøde i Bruxelles.

Politik

10:00 Møde i salen

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor der vil være 3. behandling af et forslag, der skal afgøre, hvorvidt Dansk Institut for Internationale Studier skal rykkes til Århus eller vedblive i København.

13:30 Åbent samråd om grænseoverskridende kriminalitet

Justitsminister Søren Pind (V) er i dag kaldt i åbent samråd om grænseoverskridende kriminalitet, Europol. Ministrene er blevet bedt om at redegøre for behovet for et tværnationalt samarbejde om grænseoverskridende kriminalitet er blevet større eller mindre. Samrådsspørgsmålene er stillet af Trine Bramsen (S).

13:30 Åbent samråd om nedskæring i udviklingsbistanden

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) er i dag kaldt i samråd om konsekvenserne af nedskæringerne i udviklingsbistanden for Danmarks samarbejde med FN. Ministeren skal blandt andet svare på, om det giver mening at sænke udviklingsbistanden samme år som Danmark sammen med FN har indgået aftale om 17 nye verdensmål for udvikling. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Ulla Sandbæk (Alt.).

14:30 Åbent samråd om ressourceforløb

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er i dag kaldt i åbent samråd om ressourceforløb. Ministeren bedes blandt andet redegøre for, hvilken effekt reformen med ressourceforløb har haft indtil videre. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Torsten Gejl (ALT).

19:00 Forhandlinger om regionernes økonomi

Regeringen og Danske Regioner mødes i dag for at forhandle om regionernes økonomi i 2017.

Gruppemøder

8.00 - 10.00 Enhedslisten, P2-61
8.30 - 10.00 Venstre, 2-090
8.30 - 10.00 Dansk Folkeparti, 2-083
9.00 - 10.00 Socialdemokratiet S-090
9.00 - 10.00 Socialistisk Folkeparti, 2-077
9.00 - 10.00 Alternativet, 2-015
9.00 - 10.00 Det Konservative Folkeparti, 2-016
16.00 - 20.00 Dansk Folkeparti, 2-083

17:30 Møde i Københavns Borgerrepræsentation

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune mødes i dag.

Retssager

09:00 Ung mand anklages for at have tilsluttet sig Islamisk Stat

Retten i Glostrup fortsætter i dag en straffesag mod en ung mand, der anklages for terror ved at lade sig hverve af Islamisk Stat. Desuden er han tiltalt for at ville give 20.000 kroner til IS i Syrien. Sagen løber over flere dage frem til slutningen af juni.

09:30 Hæleri i vekselkontor for 28 millioner

Københavns Byret fortsætter i dag med Bagmandspolitiets sag mod et vekselkontor, som beskyldes for at have forsøgt at begå hæleri med 28 millioner kroner, som stammede fra lovovertrædelser. I dag ventes anklageren at procedere sagen.

09:30 Svindlede sig til frimærker for over en million kroner

Københavns Byret behandler en sag mod en højt placeret ansat i Post Danmark, der er tiltalt for bedrageri til 1,1 millioner kroner. Ifølge tiltalen fik han udleveret knap 100.000 frimærker ved at bilde sine kolleger ind, at de skulle bruges i tests. Sagen fortsætter 30. maj.

Udland

G7-topmøde

I dag og i morgen mødes G7-landene til topmøde i Japan. G7-landene består af USA, England, Tyskland, Frankrig, Italien, Japan og Canada. Gruppen hed tidligere G8, men Rusland er blevet udelukket fra gruppen. Derudover deltager EU, repræsenteret af Jean-Claude Juncker, formand for EU-Kommissionen, og Donald Tusk, EU-præsident.

Øvrigt

Folkemøde om naturen

Hjørring Kommune arrangerer i dag og frem til lørdag det første danske folkemøde om naturen. Emnet i år er 'Naturen - helligdom eller ressource?

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen