Berlingske Business

Læs torsdagens business-kalender

B&O Play
Bang & Olufsen offentliggøre torsdag deres årsregnskab. Foto:

Her er nogle af torsdagens erhvervsnyheder

Erhverv


Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: Bang & Olufsen (Forventes udgivet i løbet af morgenen.)
Peers: Danske Bank (kl. 07.30, DNB Q2), SAS (kl. 07.00, Norwegian Q2)

Bang & Olufsen med årsregnskab
Bang & Olufsen A/S kommer i dag med årsregnskab.

Norwegian-regnskab for 2. kvartal
Det norske luftfartsselskab Norwegian kommer med regnskab for årets 2. kvartal. Selskabet har det seneste halve år været centrum for forskellige forlydender om snarligt opkøb. Både selskabet IAG, der ejer British Airways, og det tyske Lufthansa har meldt interesse for Norwegian.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Sygehusbenyttelse, 2017
Udland:
- 6.30: Japan: Industriproduktion, endelig, m/m, maj
- 8.00: Tyskland: Forbrugerpriser (endelig), y/y
- 11.00: Eurozonen: Industriproduktion, m/m
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 27
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 26
- 14.30: USA: Forbrugerpriser, y/y, jun
- 14.30: USA: Kerneforbrugerpriser, jun

Udland


May offentliggør plan for brexit
Storbritanniens premierminister, Theresa May, præsenterer i dag sin plan - et såkaldt white paper - for, hvordan hendes regering vil gennemføre brexit, altså Storbritanniens udmeldelse af EU. Planen skal være fundamentet for forhandlingerne om forholdet mellem Storbritannien og EU, når brexit er gennemført.
Mandag valgte både brexitminister David Davis og udenrigsminister Boris Johnson at forlade den britiske regering, fordi de var utilfredse med den aftale, som regeringen blev enige om i fredags, da May holdt regeringsmøde.

07:00 Brussel Nato-topmøde
Forsvarsalliancen Nato afslutter i dag topmødet i Bruxelles, som begyndte i går. Topmødet skal blandt andet styrke båndet mellem Europa og Nordamerika i kampen mod cyberangreb, hybride trusler og terror.
Styrkelsen af forsvaret kommer, efter at landene på et topmøde i Wales i 2014 blev enige om, at alle medlemmer skulle sigte mod at bruge to procent af sit samlede bruttonationalprodukt på forsvar. USA's præsident, Donald Trump, har gentagne gange kritiseret en stor del af Natos medlemslande for ikke at leve op til den målsætning.
I dag begynder deltagerne allerede at ankomme fra klokken 07.00. Stats- og regeringscheferne mødes klokken 08.45 med præsidenterne for Georgien og Ukraine. Klokken 10.30 er der møde om indsatsen i Afghanistan, mens Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, klokken 12.45 holder den afsluttende pressekonference.

11:00 Karlsruhe Dom om retten til Facebook-info i Tyskland
Den tyske forfatningsdomstol i Karlsruhe afsiger i dag dom i en sag om "digital arv". Sagen omhandler et forældrepars ret til adgang til deres afdøde datters Facebook-profil og beskeder. De ønsker adgang til det sociale medie for at finde ud af, om deres datter var udsat for mobning inden hendes død, og i så fald om dødsfaldet kunne have været selvmord. Den 15-årige pige afgik ved døden, da hun faldt ud foran en metro i den tyske by. Efter dødsfaldet omlagde Facebook pigens profil til en mindeside, hvilket gør, at man ikke kan logge ind på siden efterfølgende. Retten i Berlin afslog forældrenes ønske om adgang tidligere i år ud fra tysk lovgivning om telekommunikation, og forældrene tog sagen videre til forfatningsdomstolen, som nu skal afgøre sagen

Personalia

Amerikansk fitnessinstruktør og skuespiller Richard Simmons, 70 år.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen