Berlingske Business

Læs tirsdagens Business-kalender

ADOBE-RESULTS/
Tirsdag kommer Adobe med regnskab. Foto:

Her kan du læse om tirsdagens begivenheder.

Business

22:15 Udenlandske regnskaber: Fedex og Adobe med regnskaber

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):

4. kvartal: ChemoMetec
Peers: DSV (kl. 22.15, Fedex, Q1)

Økonomi/statistik:

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Fødselsårgangenes kriminalitet, 2016
Statistiske efterretninger:
- Arbejdstidsregnskabet (kvt.), 2. kvt. 2017
Udland:
- 10.00: Eurozonen: Betalingsbalance, jul
- 11.00: Eurozonen: Produktion i bygge og anlæg, m/m, jul
- 11.00: Eurozonen: ZEW-forventningsindeks, sep
- 11.00: Tyskland: ZEW-tillidsindeks, aug (endelig)
- 11.00: Tyskland: ZEW-forventningsindeks, aug (endelig)
- 14.30: USA: Påbegyndt boligbyggeri, aug
- 14.30: USA: Importpriser, m/m, aug
USA: Rentemøde i Federal Reserve

 

Politik

09:00 Åbent samråd om forringelser af børnechecken

Skatteudvalget har skatteminister Karsten Lauritzen (V) i samråd om regeringens forslag om at sætte et loft på børnechecken. På samrådet skal skatteministeren blandt andet forklare, hvorfor regeringen, med den annoncerede forringelse af børnechecken, vil gøre det sværere at være børnefamilie samt forklare, hvordan en forringelse af børnechecken til familier med mere end to børn hænger sammen med regeringens mål om et Danmark, der hænger sammen, når flest familier med mere end to børn bor i landdistrikterne.

12:45 Åbent samråd om studieboliger

Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg har transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i samråd om boliger til studerende. Ministeren skal blandt andet redegøre for udviklingen i antallet af studiepladser og manglen på boliger til studerende, og hvilke initiativer regeringen vil tage for at sikre tilstrækkeligt med ungdomsboliger til de studerende. Samrådsspørgsmålet af Søren Egge Rasmussen (EL).

15:30 Åbent samråd om produktivitetskrav i sundhedsvæsenet

Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har sundhedsminister Ellen Trane Nørby(V) i åbent samråd. Ministeren skal blandt andet redegøre for, om udtalelsen fra Aalborg Universitetshospital samt støtte til udtalelsen fra Rigshospitalet og fra lægerne på hospitalerne i Århus, Odense, Bispebjerg-Frederiksberg, Gentofte-Herlev og Hvidovre-Amager giver anledning til refleksion om, at det ikke alene er et lokalt problem men et landsdækkende problem, at patientsikkerhed og arbejdsmiljø lider under fortsatte effektiviseringskrav, herunder hvorvidt det er hensigtsmæssigt for kvalitet, patientsikkerhed og arbejdsmiljø at fastholde et produktivitetskrav på to procenter til sygehusene i 2018. Spørgsmålene er stillet af Stine Brix (EL).

 

Personalia

Britisk skuespiller Rosemary Harris, 90 år.
Skuespiller Torben Jetsmark, 75 år.
Musiker ”Lille” Palle Andersen, 75 år.
Historiker, forfatter og tidl. formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard, 75 år.
Guitarist Jens Rugsted, 70 år.

 

Kriminal

12:00 Andelshavere fører sag mod konkursramt forening

Højesteret afsiger dom klokken 12 i en sag, som to andelshavere har anlagt mod den konkursramte andelsforening Klostergaarden på Østerbro i København. De protesterer imod, at de tvinges til at betale en boligydelse, som er langt større end den leje, som tilsvarende lejeligheder i ejendommen koster.

 

Sport

18:00 Kvindelandsholdet spiller kvalifikation til VM

 

Udland

15:00 FN's Generalforsamling indleder debat

Den årlige generalforsamling i FN begynder. Alle regeringschefer er inviteret til at tale. Generalforsamlingen varer til 25. september. Blandt talerne på førstedagen er USA's præsident, Donald Trump.

Rentemøde i den amerikanske centralbank

Det amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder rentemøde i dag og i morgen.

Uformelt EU-møde om transport og energi

EU's ministre for transport og energi mødes i dag i Estlands hovedstad, Tallinn. Mødet er uformelt og fortsætter de næste to dage. Årsagen til, at mødet finder sted i Tallinn, er, at Estland har formandskabet for EU i andet halvår af 2017.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen