Berlingske Business

Læs tirsdagens business-kalender

Billede
Forsikringsselskabet Tryg kommer i dag med regnskab for første halvår af 2016. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2015) Foto:

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder.

Business

07:30 Tryg med halvårsregnskab

Forsikringsselskabet Tryg kommer i dag med regnskab for første halvår af 2016.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

2. kvartal: Tryg (kl. 07.30)
Peers: Danske Bank (kl. 07.30, DNB ASA, Q2)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Afgrøder i dansk landbrug 2016
- Regnskabsstatistik for landbrug 2015
Udland:
- 8.00: Tyskland: Forbrugerpriser (endelig), jun
- 9.30: Sverige: Forbrugerpriser, jun
- 16.00: USA: Engroslagre, maj
Øvrigt:
- 10.00: KBHL: Trafikstatistik

EU

10:00 EU's finansministre mødes

Finansministre fra EU's medlemslande mødes i dag i Bruxelles.

10:00 Forslag til EU-dom i ny tørklædesag

EU-Domstolens generaladvokat kommer i dag med forslag til dom i ny tørklædesag, der er fra Frankrig og handler om, hvorvidt en medarbejder kan fyres for at gå med tørklæde i modstrid med arbejdsgiverens erklærede politik. Endelig dom falder senere.

Uformelt energiministermøde i EU

EU's energiministre mødes i dag til uformelt møde i Bratislava.

Retssager

11:00 Arabisk sprogofficer er anklaget i stor sag om menneskehandel

Retten i Glostrup afsiger i dag dom i en stor sag om påstået menneskehandel med rumænere, bedrageri og skattesvindel. Fem mænd, tre rumænere og to syriske statsborgere, heriblandt en tidligere arabisk sprogofficer, er tiltalt i det, der kaldes celle to og fem i Hvepsebo-sagen.

Udland

11:00 International domstol afgør strid om Det Sydkinesiske Hav

I dag afsiger Den Permanente Voldgiftsdomstol dom i striden om Det Sydkinesiske Hav. Det er Filippinerne, der har klaget over Kina, som gennem de seneste par år har opført baser på koraløer i den sydligste del af Det Sydkinesiske Hav. Flere lande i regionen gør krav på de samme øer og havområder, herunder Filippinerne. Samtidig anerkender USA ikke, at der er tale om kinesisk område og fortsætter med at overflyve og besejle området.
På forhånd forventer de fleste iagttagere, at Kina taber på de fleste punkter. Men der er ingen sanktioner i forbindelse med afgørelsen, og Kina har på forhånd meldt ud, at landet vil fortsætte ufortrødent. Derfor anser flere eksperter afgørelsen som noget, der i realiteten vil øge spændingerne i området.

15:00 Domstol kommer med afgørelse i strid om øer i Det Sydkinesiske Hav

I dag afsiger Den Internationale Domstol i Haag sin dom i striden om Det Sydkinesiske Hav. Det er Filippinerne, der har klaget over Kina, som gennem de seneste par år opført baser på koraløer i den sydligste del af Det Sydkinesiske Hav. Flere lande i regionen gør krav på de samme øer og havområder, herunder Filippinerne. Samtidig anerkender USA ikke, at der er tale om kinesisk område og fortsætter med at overflyve og besejle området. På forhånd forventer de fleste iagttagere, at Kina taber på de fleste punkter. Men der er ingen sanktioner i forbindelse med afgørelsen, og Kina har på forhånd meldt ud, at landet vil fortsætte ufortrødent. Derfor anser flere eksperter afgørelsen som noget, der i realiteten vil øge spændingerne i området.

Nyt retsmøde i sag mod Gadaffi-søn

I dag er der nyt retsmøde i sagen mod Saadi Gadaffi, søn af den styrtede og dræbte eksdiktator Moammar Gadaffi. Junior er tiltalt for at have deltaget i et dødeligt angreb på faderens modstandere under den libyske revolution i 2011.

Obama deltager ved mindehøjtidelighed i Dallas

USA's præsident, Barack Obama, er i dag i Dallas, hvor han deltager i en mindehøjtidelighed for de fem politifolk, som blev dræbt af en enkelt drabsmand i sidste uge. Ved mindehøjtideligheden deltager også præsidenten før Obama, George W. Bush og vicepræsident Joe Biden. Ud over at deltage i mindehøjtideligheden mødes Obama også med familierne til de dræbte betjente.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen