Berlingske Business

Læs onsdagens business-kalender

OW Bunker-direktør anklages for fusk for 800 millioner
Retten i Aalborg indleder Bagmandspolitiets sag mod en tidligere direktør i O W Bunker. Han anklages for mandatsvig for cirka 800 millioner kroner. Foto:

Her kan du danne dig et overblik over onsdagens vigtigste erhvevsbegivenheder.

Erhverv

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Prime Office (Aarhus C), Totalbanken (kl. 19.00, Aarup)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Børnefamilier, 1. januar, 2018
- Fiskeriets struktur og landinger, 2017
- Fuldførte ungdomsuddannelser, 2016/2017
Udland:
- 3.45: Kina: Caixin samlet PMI, mar
- 3.45: Kina: Caixin service-PMI, mar
- 10.00: Italien: Ledighed (foreløbig), feb
- 11.00: Eurozonen: Arbejdsløshed, feb
- 11.00: Eurozonen: Forbrugerprisestimat, y/y, mar
- 14.15: USA: ADP-jobrapport, mar
- 15.45: USA: PMI service (endelig), mar
- 15.45: USA: PMI samlet (endelig), mar
- 16.00: USA: ISM service, mar
- 16.00: USA: Fabriksordrer, feb
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder (endelig), feb

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
2. kvartal: Novozymes (Monsanto, Q2 18)

06:00 Nye tal for udbuddet på boligmarkedet
Boligsiden.dk offentliggør i dag nye tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. april. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger.

13:00 VisitAarhus lancerer ny turismestrategi
VisitAarhus lancerer i dag en ny turismestrategi, som sætter vækstmål frem til 2025. Blandt taler ved lanceringen er direktør i VisitAarhus Peer H. Kristensen, borgmester Jacob Bundsgaard (S), VisitAarhus' bestyrelsesformand Sten Tiedemann og rektor for Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen.
Lanceringen finder sted på Aros Kunstmuseum fra klokken 13.00.

Indland


Dansk rumprojekt når frem til ISS
Hvis alt går som planlagt, vil det danske rumprojekt, AISM, lande på den Internationale rumstation ISS i dag. Rumprojektet var ombord på en Flacon 9-raket, som blev sendt op mandag. Projektet er udviklet af Danmarks Tekniske Universitet, og har været undervejs i 20 år. AISM kan tage avancerede røntgenbilleder af lyn i storme i rummet, og ved det data kan vi blive klogere på klimaet.

Kriminal


05:30 Aalborg Optakt til retssag om mandatsvig i sagen om OW Bunker
Ritzau dækker: Retten i Aalborg indleder Bagmandspolitiets sag mod en tidligere direktør i O W Bunker. Han anklages for mandatsvig for cirka 800 millioner kroner. Selskabet gik konkurs i 2014, og straffesagen er rejst på grundlag af den efterfølgende efterforskning. Ritzau skriver optakt til sagen. Der ventes først dom i maj.


09:00 Viborg Stort retsopgør om elpriser
Vestre Landsret ventes i dag at indlede en stort anlagt retssag om elpriser. Det tidligere selskab Elsam beskyldes for at have misbrugt sin dominerende position på markedet. Dong Energy, som overtog Elsam i 2006, har anket en afgørelse fra Sø- og Handelsretten. Dong har afsat næsten 300 millioner kroner til at betale erstatning. Sagen om erstatning står stille, indtil konkurrencesagen er afgjort. Landsretten har afsat en række retsmøder frem til 1. maj.

09:00 Aalborg Svindel for 800 millioner i O W Bunker
Retten i Aalborg indleder Bagmandspolitiets sag mod en tidligere direktør i O W Bunker. Han anklages for mandatsvig for cirka 800 millioner kroner. Selskabet gik konkurs i 2014, og straffesagen er rejst på grundlag af den efterfølgende efterforskning. Det er første retsmøde af en lang række frem til 3. maj.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen