Berlingske Business

Læs onsdagens Business-kalender

467545130.jpg
Kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) skal i åbent samråd om videreførelse af cirkus-forsøgsuddannelsen som en integreret del af scenekunstuddannelsen. Foto: Iris.

Her kan du læse om nogle af onsdagens begivenheder i erhvervslivet.

ERHVERV

08:00 Inflationen i 2017
Hvor endte inflationen i 2017? Danmarks Statistik kommer med tal på inflationen i december og dermed for hele 2017.

11:00 Trafiktal fra SAS
Luftfartsselskabet SAS offentliggør, hvor mange passagerer der tog en tur med selskabet i julemåneden.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
Peers: Pandora (kl. 13.00, Signet Jewelers, status for julesalget 2017, telekonference kl. 14.30)

Økonomi og statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Forbruger- og nettoprisindeks, december 2017
- Personale i omsorg og pleje, marts 2016 og 2017
Udland:
- 9.30: Sverige: Industriproduktion, y/y, nov
- 10.30: Storbritannien: Forbrugertillid, m/m, nov
- 14.30: USA: Importpriser, m/m, dec
- USA: Engroslagre (endelig), m/m, nov
Øvrigt:
- 11.00: SAS: Trafiktal

POLITIK

10:00 Åbent samråd om videreførelse af cirkus-forsøgsuddannelsen
Kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) skal i åbent samråd om videreførelse af cirkus-forsøgsuddannelsen som en integreret del af scenekunstuddannelsen. Hun skal svare på, om hun vil medvirke til at sikre, at uddannelsen skal videreføres. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S).
Læs mere om samrådet her

11:30 Åbent samråd om supplerende understøttelse
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skal i åbent samråd i Beskæftigelsesudvalget om dagpengemodtageres ret til dagpenge ved kortvarigt arbejde. Udvalget har bedt beskæftigelsesministeren kommentere på dagpengemodtageres risiko for at miste retten til dagpenge ved kortvarigt arbejde, set i forhold til dagpengeforligets målsætning om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL).

13:00 Møde i salen med ministrenes spørgetid
Onsdag er der møde i Folketingssalen, hvor ministrene svarer på oversendte spørgsmål i ministrenes spørgetid. En stribe lovforslag ventes også at blive behandlet på dagens møde. Desuden er der en forespørgsel til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) af Rune Lund (EL) m.fl. om, at Folketinget bliver hørt før salget af olierettighederne fra A.P. Møller - Mærsk til Total.

14:00 Åbent samråd om at bekæmpe seksuel chikane
Minister for ligestilling Karen Ellemann (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er kaldt i samråd om, hvilke initiativer regeringen agter at tage for at bekæmpe seksuel chikane og seksuelle overgreb generelt og på arbejdsmarkedet. Ministrene skal redegøre for initiativerne. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Ligestillingsudvalget.
Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside

PERSONALIA

Fødselsdage
Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen Ida Sofie Jensen, 60 år.

KRIMINAL

09:00 Straffesag om bestikkelse i Atea
Retten i Glostrup fortsætter den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. I dag afhøres den øverste chef i Atea, Morten Felding. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen