Berlingske Business

Læs onsdagens Business-kalender

GERMANY ELECTIONS 2017 LOWER SAXONY AFTERMATH
Forhandlingerne om en ny regeringskoalition i Tyskland ventes at begynde i dag. Kansler Angela Merkels parti CDU og søsterpartiet CSU begynder i dag samtaler med Die Grünen (De Grønne) og det liberale parti FDP om at danne en forbundsregering. Valget til den tyske forbundsdag fandt sted i slutningen af september. Foto:

Her er nogle af onsdagens begivenheder.

ERHVERV

10:00 - Pressemøde om Rønne Havn

I dag er der pressemøde hos Rønne Havn A/S, hvor fokus vil være på havneudvidelsen. Repræsenteret ved pressemødet er Rønne Havn A/S' bestyrelse og direktion, NIRAS og Winni Grosbøll, borgmester for Bornholms Regionskommune. På pressemødet vil den videre eksekvering af 'MasterPlanen 2050' og processen omkring havneudvidelsen blive omtalt.

Sted: Rønne, Sydhavnsvej 12, Stort mødelokale
Region: Bornholm
Kontakt: Vicki Johansen, presseansvarlig for Rønne Havn A/S
tlf: 24 79 47 29
email: vicki.johansen@roennehavn.dk

22:15 - Ebay og American Express med regnskab

Ebay og American Express kommer i dag med regnskaber for tredje kvartal. De kommer efter børsen er lukket i USA.
Sted: New York
Region: USA

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:

  • Arbejdskraftundersøgelsen, europæisk, 2. kvt. 2017

Udland:

  • 11.00: Eurozonen: Produktion i bygge og anlæg, aug
  • 14.30: USA: Påbegyndt boligbyggeri, sep
  • 14.30: USA: Byggetilladelser, sep
  • 20.00: USA: Beige Book

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

Peers: FLSmidth (kl. 12.00, Atlas Copco, Q3), Nordea Bank (kl. 07.00, Handelsbanken, Q3)

KRIMINAL

09:30 - Universitet kæmper imod bøde

Østre Landsret behandler om formiddagen en sag imod Københavns Universitet, som er blevet straffet med en bøde på 60.000 kroner for ikke i tide at have fornyet en arbejdstilladelse for en amerikansk forsker. Myndighederne gav ikke universitetet en chance for at rette op på glemsomheden, men sendte straks sagen til politiet, har Berlingske kunnet berette. Universitetet har anket byrettens dom.

Sted: København
Region: Hovedstaden

UDLAND

12:30 - Møde i EU-Kommissionen

EU-Kommissionen holder i dag sit ugentlige møde i Bruxelles.

Sted: Bruxelles
Region: Belgien

EU-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg stemmer om dansk PanamaPapers-rapport

Efter mere end et års arbejde, ventes Undersøgelsesudvalget om hvidvaskning af penge, skatteundgåelse og skatteunddragelse, at afslutte sit arbejde og vedtage sin rapport om hvordan, og i hvilket omfang, EU-regler er blevet overtrådt i forbindelse med PanamaPapers-skandalen. Særudvalget vil bl.a. forholde sig til, om EU's medlemslande og Europa-Kommissionen har levet op til deres forpligtelser til at håndhæve og implementere gældende EU-direktiver om bl.a. hvidvask og skatteunddragelse. Efter vedtagelse i udvalget skal rapporten endeligt vedtages af hele Europa-Parlamentet ved senere lejlighed. Rapporten er blevet udarbejdet under ledelse af den danske europaparlamentariker Jeppe Kofod, MEP (S) og tjekkiske Petr Ježek, MEP (ALDE).

Sted: Bruxelles
Region: Belgien
Kontakt: Ole Rydahl Svensson, Politisk Rådgiver for Jeppe Kofod
tlf: 2279 6208
email: Ole.rydahlsvensson@ep.europa.eu

Regeringsforhandlinger i Tyskland

Forhandlingerne om en ny regeringskoalition i Tyskland ventes at begynde i dag. Kansler Angela Merkels parti CDU og søsterpartiet CSU begynder i dag samtaler med Die Grünen (De Grønne) og det liberale parti FDP om at danne en forbundsregering. Valget til den tyske forbundsdag fandt sted i slutningen af september.

Angela Merkel: Way clear for coalition negotiations after migration compromise
Sted: Berlin
Region: Tyskland

INDLAND

10:00 - Dronningen modtager ambassadører i afskedsaudiens

Dronningen modtager ambassadørerne for Israel, Barukh Binahog, Mexico, José Ignacio Madrazo Bolívar og for Serbien Dragana Ivanovic i afskedsaudiens.

Kongehusets kalender
Sted: Christian IXs Palæ, Amalienborg

11:00 - IT-Camp for gymnasiepiger

For 11. år i streg og holder Aarhus universitet en IT-Camp for piger, der går i gymnasiet eller har sabbatår, i efterårsferien. IT-Campen foregår over tre dage der er fyldt med teknologi, design og inspiration. Campens formål er at bekæmpe fordomme om IT-branchen og vise unge piger, at IT bestemt også er for kvinder.

Læs mere om IT-Campen i Aarhus her
Sted: Aarhus, IT-Byen Katrinebjerg, Åbogade 34
Region: Midtjylland

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen