Berlingske Business

Læs onsdagens Business-kalender

USA-FED/
Den amerikanske centralbank, Federal reserve, afslutter onsdag sit todages rentemøde. Det er ikke ventet, at banken vil hæve renten. Men investorerne afventer signal fra banken om, hvornår en rentestigning kommer. Foto:

Her kan du læse om onsdagens begivenheder.

ERHVERV

20:00 Rentemøde i Federal Reserve

Den amerikanske centralbank, Federal reserve, afslutter sit todages rentemøde. Det er ikke ventet, at banken vil hæve renten. Men investorerne afventer signal fra banken om, hvornår en rentestigning kommer.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

Peers: Chr. Hansen Holding (kl. 13.00, General Mills, Q1), DSV (Kapitalmarkedsdag hos Kuehne + Nagel)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Emissionsregnskab, 2016
Statistiske efterretninger:
- Arbejdstidsregnskab (år) 2008-2016 foreløbig opgørelse
Udland:
- 1.50: Japan: Eksport, aug
- 1.50: Japan: Import, aug
- 8.00: USA: Producentpriser, y/y, aug
- 16.00: USA: Salg af eksisterende boliger, aug
- 20.00: USA: Federal Reserve-meddelelse


POLITIK

08:00 Beskæftigelsesudvalget besøger Fyn

Beskæftigelsesudvalget er i dag og i morgen på studietur på Fyn. Her vil udvalget besøge en række fynske virksomheder for at drøfte de udfordringer, virksomhederne og det fynske erhvervsliv står overfor. Udvalget besøger endvidere virksomheden Universal Robots og deltager i et frokostmøde med repræsentanter for virksomheden samt Odense Robotics og Odense Robot Akademi.

Sted: Fyn
Region: Syddanmark

09:00 Konference om et Danmark i balance

Tænketanken Cevea og Landsforeningen Danmark på Vippen sætter i dag fokus på den geografiske ulighed i Danmark med konferencen: Danmark i Balance – på vej mod en bæredygtig forandring. På konferencen vil en række forskere, politikere, repræsentanter fra erhvervslivet og faglige organisationer kigge fremad og komme med konkrete bud på, hvordan man får skabt et balanceret Danmark. På konferencen taler blandt andre, Carsten Kissmeyer, borgmester Ikast-Brande, Bent Hansen, formand for Danske Regioner, og Fini Beilin, direktør Dansk Arbejdsgiverforening.

Sted: Brande, RemisenBrande, Remisevej 1
Region: Midtjylland

KRIMINAL

09:00 Bankdirektør vil frifindes i bødesag

Vestre Landsret i Viborg behandler denne og den følgende dag en straffesag mod Ebh Bank-direktør Finn Strier Poulsen. Han anklages for at have indgået en aftale med en pantebrevshandler, som kunne stride imod bankens interesser. Sagen handler om selskabet Casa Alma, der ejede en luksusejendom i Sydspanien. I byretten i Hjørring blev han idømt en bøde på 10.000 kroner.

Sted: Viborg
Region: Midtjylland

09:30 Stærkt forsinket straffesag om leasingfup begynder

Københavns Byret indleder en straffesag mod fire mænd, der er tiltalt for blandt andet bedragerier med hensyn til leasede maskiner i entreprenørfirmaet FH Byg Aps. Sagen er blevet forsinket i to år og otte måneder, fordi en femte, der er tiltalt som hovedmand, har sendt en stribe forskellige sygemeldinger. Nu er sagen imod ham udskilt.

Sted: København
Region: Hovedstaden

UDLAND

14:00 Traktaten om forbud mod atomvåben underskrives

Den historiske traktat om forbud mod atomvåben blev vedtaget i FN 7. juli 2017 og i dag vil stats- og udenrigsministrene samles for at underskrive traktaten i FNs hovedkvarter. Traktaten skal have minimum 50 underskrifter for at træde i kraft.

Sted: New York, Trusteeship Council Chamber, FNs hovedkvarter
Region: USA

18:00 Løkke lancerer nyt klimainitiativ

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil i forbindelse med sin deltagelse i FN's Generalforsamling i dag lancere et nyt globalt klima- og verdensmåls-initiativ.

Sted: New York
Region: USA

Uformelt EU-møde om transport og energi

EU's ministre for transport og energi mødes i dag i Estlands hovedstad, Tallinn. Mødet er uformelt, begyndte i går og fortsætter i morgen. Årsagen til, at mødet finder sted i Tallinn, er, at Estland har formandskabet for EU i andet halvår af 2017.

Sted: Tallinn
Region: Estland

Pacific Alliance præsidenterne taler i New York

Chiles præsident Michelle Bachelet, Perus-præsident Pedro Pablo Kuczynski, Colombias præsident Juan Manuel Santos og Mexicos økonomiminister Ildefonso Guajardo, der udgør den såkaldte Pacific Alliance Presidents, taler ved Americas Society og Council of Americas-event i New York. (Klokken 19.00 lokal tid)

Sted: New York
Region: USA

Miljø- og fødevareministeren er i New York

Miljø- og fødevareministeren Esben Lunde Larsen (V) er i USA hvor han vil være frem til den 22. september. I dag er han i New York hvor han skal holde tale i Rockefeller fondens hovedkvarter et om nyt dansk initiativ med anbefalinger til løsning af global madspildsudfordringer. Han skal derudover være med til at lancere det danske initiativ P4G, der kan bidrage til bæredygtig og inklusiv økonomisk vækst i udviklingslandene.

Sted: New York
Region: USA

FN's Generalforsamling fortsætter

Den årlige generalforsamling i FN fortsætter. Alle regeringschefer er inviteret til at tale. I dag taler blandt andre:
Cirka klokken 17.00 dansk tid: Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan
Cirka 18.00: EU-præsident Donald Tusk
Cirka 18.30: Canadas premierminister Justin Trudeau
Cirka 20.30: Den britiske premierminister Theresa May.
Generalforsamlingen varer frem til den 25. september.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen