Berlingske Business

Læs onsdagens Business-kalender

Flemming Østergaard
Blandt onsdagens begivenheder er bl.a. afslutningen på Bagmandspolitiets sag mod Flemming Østergaard, også kendt som Don Ø Foto:

Her er nogen af onsdagens begivenheder

ERHVERV

09:30 Svensk rentemeddelelse

Riksbanken i Sverige offentliggør sin beslutning om evt. ændringer af de ledende renter.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

4. kvartal: Per Aarsleff


Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Økonomien i landbrugets produktionsgrene, 2015 (bog)
- Arbejdsomkostninger i EU og USA, 3. kvt. 2016
- Beskæftigelse for lønmodtagere (md), oktober 2016
- EU-harmoniseret forbrugerprisindeks, november 2016
- Forbrugerforventninger, december 2016
- Kursister ved voksen- og efteruddannelse, professionshøjskoler, 2015/2016
Statistiske Efterretninger:
- Arbejdsproduktiviteten, 2015 november-version
Udland:
- 16.00: USA: Salg af eksisterende boliger, nov
- 16.00: Eurozonen: Forbrugertillid (foreløbig), dec


POLITIK

09:00 Åbent samråd med Thyra Frank om ældrepleje

Ældreminister Thyra Frank (LA) er i dag kaldt i åbent samråd om ældreplejen.


10:00 EU-dom i strid om frihandelsaftale

EU-Domstolen afsiger i dag klokken 10 dom i en sag, hvor EU’s ministerråd har anket en afgørelse fra rettens første instans, der sidste år annullerede EU’s frihandelsaftale med Marokko. Det var selvstændighedsbevægelsen Polisario, der havde klaget over, at Vestsahara, som Marokko annekterede i 1975, var omfattet af aftalen mellem EU og Marokko.


Statistik på europæisk landbrug

Eurostat offentliggør i dag statistisk bog over europæisk landbrug.


KRIMINAL

09:00 Tidligere bankdirektørs ankesag fortsætter

En tidligere bankdirektør i Tønder Bank får prøvet sin sag i Vestre Landsret, og sagen fortsætter i dag. Han blev af byretten idømt en bøde på 25.000 kroner. Bankdirektøren blev blandt andet dømt for at have forsømt sin pligt til at indberette forhold til Finanstilsynet. Sagen begyndte 12. december og fortsætter 22. december.


09:30 Don Ø er tiltalt for kursfup

Østre Landsret afslutter efter planen i dag Bagmandspolitiets sag mod Flemming Østergaard, også kendt som Don Ø, og Jørgen Glistrup fra Parken Sport & Entertainment. De er anklaget for kursmanipulation. I byretten blev de i september 2015 kendt delvist skyldige og idømt fængsel i henholdsvis fire og seks måneder. De har anket til frifindelse. Sagen begyndte 8. august. Journalnummer S-2410-15. Der ventes først dom i det nye år.


09:30 Politi: Advokat begik underslæb for 6,6 millioner

Retten i Odense ventes i dag at afgøre sagen mod en advokat, der sigtes for underslæb på cirka 6,6 millioner kroner. Advokaten havde gæld på grund af spil på kasino. Han brugte blandt andet penge, der var afsat til erstatninger til børn. Anklagemyndigheden forventer, at advokaten vil tilstå.


10:00 Strid om beskatning af renteindtægter

EU-Domstolen afsiger onsdag den 21. december dom i en dansk strid mellem Skat og Damixa om beskatning af renteindtægter i forbindelse med et lån til et datterselskab i Tyskland.


UDLAND

UKIP skal tilbagebetale penge til EU

I dag er der deadline på, at Nigel Farages UKIP skal tilbagebetale næsten 1.3 millioner kroner (172.000 Euro) i EU-støtte, som er blevet brugt forkert.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen