Berlingske Business

Læs onsdagens Business-kalender

Vestjysk Bank sigtet for grov kursmanipulation 10 banker kæmper
ARKIVFOTO: Vestjysk Bank Foto:

Her er nogle af onsdagens store begivenheder

ERHVERV

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

3. kvartal: F.E.Bording, Royal Unibrew, Vestjysk Bank

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Arbejdskraftundersøgelsen (kvt.), 3. kvartal 2016
- Forskning og udvikling i erhvervslivet, 2015
- Regnskabsstatistik for fiskeri, 2015
- Innovation i erhvervslivet, 2015
Udland:
- 9.00: Frankrig: PMI industri (foreløbig), nov
- 9.00: Frankrig: PMI service (foreløbig), nov
- 9.30: Tyskland: PMI samlet (foreløbig), nov
- 9.30: Tyskland: PMI industri (foreløbig), nov
- 9.30: Tyskland: PMI service (foreløbig), nov
- 10.00: Eurozonen: PMI samlet (foreløbig), nov
- 10.00: Eurozonen: PMI industri (foreløbig), nov
- 10.00: Eurozonen: PMI service (foreløbig), nov
- 14.30: USA: Ordreindgang af varige goder, okt
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 46
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 45
- 15.00: USA: Boligpriser, sep
- 15.45: USA: PMI industri (foreløbig), nov
- 16.00: USA: Michigan tillidsindeks (endelig), nov
- 16.30: USA: Olielagre, uge 46
Øvrigt:
- Japan: Helligdag - Børsen holder lukket

EU

Kapitalkrav til europæiske banker

EU-Kommissionen offentliggør i dag et udspil om kapitalkrav til europæiske banker.

LANDSPOLITIK

Åbent samråd om øget negativ social udvikling

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) er af beskæftigelsesudvalget blevet kaldt i åbent samråd om en øget negativ social udvikling som følge af kontanthjælpsloftet. Ministrene skal blandt andet redegøre for, hvor folk, der på grund af kontanthjælpsloftet ikke længere har råd til at fastholde deres nuværende bolig, forventes at kunne finde en bolig. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

UDLAND

Europæisk-kinesisk topmøde i Hamborg

I dag og i morgen holdes 'Hamburg Summit: China meets Europe' i den nordtyske by. Blandt talerne på det to dage lange møde er den kinesiske vicepremierminister Liu Yandong og næstformand for EU-Kommissionen, Jyrki Katainen. Derudover deltager EU-præsident Martin Schulz og Tysklands udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier også.

Khmer Rouge-domme

FN-domstolen i Cambodia afsiger i dag domme i de sager, som ledere af Khmer Rouge-regimet fra 1975 til 1979 har appelleret. Lederne er dømt fængsel på livstid.

Britisk finansminister præsenterer budget i skyggen af Brexit

Den britiske finansminister, Philip Hammond, fremlægger i dag sin første budgetredegørelse. Den ventes at indeholde forskellige indgreb, der skal bidrage til at justere økonomien efter Brexit-afstemningen. Der bliver samtidig offentliggjort tal og prognoser for den fremtidige udvikling. Analytikerne venter, at forventningerne til Storbritanniens økonomiske vækst bliver nedjusteret. Philip Hammond blev i juli udnævnt til finansminister af Theresa May, som overtog premierministerposten da David Cameron løb af pladsen efter Brexit-afstemningen.

Lufthansa-piltor strejker i et døgn

Piloter i det tyske luftselskab Lufthansa er utilfredse med deres løn. I dag går de i strejke for 14. gang siden 2014. Strejken kommer til at vare i 24 timer.

ØVRIGT

Konference om klimaudfordringer

Det Økologiske Råd fejrer deres 25 års jubilæum i år med en stribe konferencer om vigtige områder i det danske samfund. I dag er fokus på klimaudfordringer, hvor politiker og tidligere formand for FN's generalforsamling Mogens Lykketoft blandt andre holder oplæg, han fortæller om status for FN's klimaaftale, som blev indgået i Paris sidste år. Derudover vil problemer blive belyst fra flere vinkler, blandt andet hvordan virksomheder og det offentlige kan være med til at hjælpe, men også hvilken rolle den enkelte borgers beslutninger har for klimaet.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen