Berlingske Business

Læs mandagens finanskalender

750 slagterifolk fra Horsens i konflikt med ledelse strejker
Mandag præsenterer Danish Crwon halvårsregnskab for 2016/2017.  Foto:

Her er nogle af mandagens erhvervsnyheder

Business

09:00 Presseseminar i Nationalbanken

Nationalbanken afholder en baggrundsbriefing for journalister, hvor bankens forskelligartede lovbestemte opgaver præsenteres. På dagens baggrundsbriefing vil der være fokus på Nationalbankens rolle i forhold til fastkurspolitikken og hvordan den udføres i praksis. Et af Nationalbankens overordnede formål er stabile priser, og Nationalbanken bidrager til at sikre stabile priser ved at indrette pengepolitikken, så kronen ligger fast over for euroen.

10:00 Danish Crown gør status halvvejs i regnskabsåret

Slagterigiganten Danish Crown præsenterer halvårsregnskab for regnskabsåret 2016/2017.

16:00 Kulturby som vækstdriver

DI afholder erhvervstræf med transportminister Ole Birk Olesen (LA) om kulturbyen som vækstdriver for erhvervslivet. Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard præsenterer visionerne, og der bliver blandt andet lejlighed til at diskutere fremkommelighed med transportministeren og rådmand Kristian Würtz, Aarhus Kommune.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):

1. kvartal: F.E.Bording
2. kvartal: Luxor

Kongelige deltager i erhvervsfremstød i Sverige

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltager i dag og i morgen i et erhvervsfremstød i Sverige. Overskriften for besøget i Stockholm er 'Liveable Scandinavia', og fokus er på tre sektorer: Intelligent healthcare, sustainable cities og modern lifestyle. Erhvervsfremstødet begyndte i går, hvor de første arrangementer fandt sted.

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

SPEAS (kl. 16.00)

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Small Cap Danmark (kl. 10.00, København)

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Lønmodtagerorganisationernes medlemstal, 31. december 2016
- Indikatorer for velfærd, 2016
Udland:
- 10.00: Eurozonen: M3-pengemængde, y/y, apr
Øvrigt:
- USA: Helligdag - Børsen holder lukket

Politik

08:15 Forhandlinger om regionernes økonomi

Regeringen forhandler i dag med Danske Regioner om regionernes økonomi for 2018. Mødet finder sted klokken 8.15 i Finansministeriet. Der er adgang for pressen fra klokken 7.45.

09:00 Konference om digtitaliseringen af Danmmark

DI Digital, IT-branchen, IDA Tele og Teleindustrien afholder konferencen Gigabit Danmark om den den digitale omstilling. En omstilling der er helt afhængig af private investeringer i den underliggende digitale infrastruktur, som mobilmaster, kabler og datacentre. Uden den, er der ingen forbindelse til mobiltelefonen, tabletten og PC’en, ligesom der ikke vil være forbindelse til fremtidens løsninger som selvkørende biler, fuldautomatiske fabrikker og intelligente hjem. På dagens konference taler blandt andet Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), Tine Roed, direktør i DI og Mette Lundberg, direktør i IT-Branchen. Desuden vil erhvervsordføre Anders Johansen (K), teleordfører Karin Gaardsted (S), it- og teleordfører Torsten Schack Pedersen (V) diskuterer hvordan og hvor hurtigt vi får et digitalt Danmark.

10:30 Åben høring om skattely

Folketingets Skatteudvalg afholder i dag en åben høring om skattely i Landstingssalen på Christiansborg. Skatteudvalget har inviteret oplægsholdere fra andre lande for at hente inspiration udefra, herunder til hvordan rådgiverbrancherne og bankernes involvering i brugen af skattely kan modarbejdes, så der kan opnås øget regelefterlevelse og mindre tab af skatteindtægter. Der vil blandt andet være oplæg fra Lektor Niels Johannesen, Københavns Universitet, Professor og forfatter Brooke Harrington, CBS, Senior lecturer Adam Hofri, Hebrew University of Jerusalem og Director Pascal Saint-Amans, OECD.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen