Berlingske Business

Læs mandagens business-kalender

BRITAIN MEDIA THE GUARDIAN
Printudgaverne af de britiske aviser Guardian og Observer går mandag over til at udkomme i tabloid-format - herhjemme også kendt som BT-format. Foto:

Her kan du læse om nogle af mandagens begivenheder i erhvervslivet.

ERHVERV

13:00 Rejsegilde for udvidelse af Københavns Lufthavn
Københavns Lufthavn holder rejsegilde for byggeriet af Finger E i lufthavnen. Byggeriet skal særligt give plads til nye, lange interkontinentale ruter og ventes at stå klar i 2019. Den anden fase af byggeriet står først klar i 2020. Håndværkere og gæster fejrer rejsegildet med pølser og vand, mens finansminister Kristian Jensen (V), administrerende direktør Thomas Woldbye og projektchef Henrik Vahlun holder taler. Mødestedet for pressen er ved Starbucks i Terminal 3 klokken 12.30, mens rejsegildet begynder klokken 13.00. Billed-id som kørekort eller pas skal medbringes og ved tilmelding skal man angive fødselsdato på grund af sikkerhedskontrol.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Producent- og importprisindeks for varer, december 2017
Udland:
- 11.00: Eurozonen: Handelsbalance, nov

KRIMINAL

09:00 Stor retssag om bankdrift indledes på Færøerne
Retten på Færøerne ventes i dag at indlede en civil erstatningssag, som er rejst mod den tidligere ledelse og bestyrelse samt revisor i Eik Bank Færøerne. Statens selskab, der overtager nødlidende pengeinstitutter, har rejst krav om 150 millioner kroner. Sagen forventes at strække sig over 77 retsmøder.

09:30 Sagen mod pressefotograf begynder
Fotograf Martin Lehmann fotograferede i 2015 flygtninge, der gik på de danske motorveje. Han kræves idømt bødestraf for ikke at have fulgt politiets anvisninger om at forlade motorvejen. Han er tiltalt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Sagen, som behandles ved Retten i Sønderborg, begynder og ventes at fortsætte i morgen.

09:30 Landsret ser på kæmpebøder til Uber-chauffører
Østre Landsret behandler mandag og tirsdag fire sager mod Uber-chauffører, der af Københavns Byret i august blev idømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 kroner og 40.000 kroner. Tiltalen drejer sig om fra 5427 til 399 ture med ulovlig taxikørsel. Beviserne er hentet fra Ubers europæiske hovedkvarter i Holland. De fire har anket.

09:30 Vidner afhøres i straffesag mod tre advokater
Københavns Byret fortsætter med straffesagen mod tre advokater, som er tiltalt for stillingsmisbrug og løgn, da to af dem blev forsvarere efter løfte om betaling af en del af salæret til en mellemmand. Denne dag er der afhøringer.

UDLAND

15:00 Plenarmøde i EU
Fra mandag og frem til torsdag er der plenarmøde i Europa-Parlamentet i Strasbourg. På plenarmøderne præsenteres det lovgivningsmæssige arbejde, som gennemføres i de parlamentariske udvalg og de politiske grupper. Desuden er det også her, EU-parlamentarikerne deltager med deres synspunkter over for EU-Kommissionen og Rådet.

Guardian og Observer går tabloid
Printudgaverne af de britiske aviser Guardian og Observer går mandag over til at udkomme i tabloid-format - herhjemme også kendt som BT-format. Aviserne har ellers siden 2015 udkommet i det noget smallere og højere Berliner Format, som anvendes af blandt andre Flensborg Avis. Baggrunden for formatskiftet er, at selskabet bag aviserne som led i endnu en sparerunde lukker sit trykkeri og fremover lader aviserne trykke eksternt.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen