Berlingske Business

Læs mandagens Business-kalender

Eik
Østre Landsret fortsætter mandag med en af de store banksager. Den tidligere ledelse og revisionen afkræves 250 millioner kroner i sagen om Eik Bank. Denne dag afgiver chefen for Finansiel Stabilitet forklaring, og desuden udspørges den sagsøgte bestyrelsesformand. Retssagen blev indledt 4. september. Foto:

Her kan du læse nogle af mandagens begivenheder.

ERHVERV

06:00 Nye tal for udbuddet på boligmarkedet
Boligsiden.dk offentliggør dugfriske tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. december. Tallene viser udviklingen i antallet af til salg-skilte fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger. Få tallene for en eller flere specifikke kommuner ved forespørgsel.
Boligsiden.dk's seneste udbudsstatistik.

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Beskæftigelse for lønmodtagere (tema), Flygtninge og kommuner 3. kvt. 2017
Udland:
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, okt
- 16.00: USA: Fabriksordrer, okt
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder, okt
Øvrigt:
- 16.00: Danmark: Valutareserve, nov

KRIMINAL

09:30 Bestyrelsesformand i bank udspørges i sag om kvart milliard
Østre Landsret fortsætter mandag med en af de store banksager. Den tidligere ledelse og revisionen afkræves 250 millioner kroner i sagen om Eik Bank. Denne dag afgiver chefen for Finansiel Stabilitet forklaring, og desuden udspørges den sagsøgte bestyrelsesformand. Retssagen blev indledt 4. september.

jørn astrup

UDLAND

10:00 Rådsmøde i EU for transport, telekommunikation og energi
Rådet for transport, telekommunikation og energi i EU holder mandag og itirsdag møde i Bruxelles. Mandag er der fokus på telekommunikation, mens transport er på dagsordenen tirsdag.
Læs mere om rådsmødet her

11:00 Pressemøde med Natos generalsekretær
Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, holder i dag pressemøde i Natos hovedkvarter i Bruxelles. Pressemødet finder sted forud for forsvarsministermødet i Nato denne uge. Pressemødet begynder klokken 11.00.

15:00 Møde i eurogruppen
Eurogruppen holder i dag møde i Bruxelles. Gruppen består af finansministre fra de EU-lande, som har euroen som møntfod.

16:00 May og Juncker holder brexit-møde
Den britiske premierminister, Theresa May, og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, mødes mandag i Bruxelles. Målet er at få et gennembrud i exit-forhandlingerne, så topmødet senere på måneden vil give grønt lys til at tale om fremtidens forhold.

EU-BRITAIN-POLITICS-ECONOMY-DIPLOMACY-BREXIT

Carles Puigdemont skal møde i retten igen
Carles Puigdemont, den catalanske eksleder, og fire andre eksministre skal igen i dag møde i retten i Bruxelles. Her skal de høres i sagen om Spaniens krav om udlevering. Udleveringskravet er en følge af deres rolle i den løsrivelsesproces, som der blev banet vej for, da catalonierne 1. oktober stemte om uafhængighed.

INDLAND

11:00 Konference om Brexit og Norden
Gruppen for Nordisk Frihed i Nordisk Råd holder konference om Brexit og de nordiske lande. Formålet med konferencen er at belyse og diskutere fremtidens samarbejde og handelsrelationer mellem Norden og Storbritannien. Blandt oplægsholderne er Storbritanniens Ambassadør til Danmark Dominic Schroeder, europapolitisk chef i Dansk Industri Anders Ladefoged og det konservative britisk parlamentsmedlem Alec Shelbrooke. Konferencen slutter med en paneldebat med medlemmer i Nordisk Råd fra Danmark, Norge og Sverige. Konferencen finder sted i Fællessalen på Christiansborg mellem klokken 11.00 og 15.00.

13:55 Prinsesse uddeler priser til kvindelige forskere
Women in Science-prisen bliver uddelt af Videnskabernes Selskab, formanden for UNESCO Nationalkomite for Videnskab samt L'Oréals forskningschef. Prinsesse Marie deltager som protektor i prisoverrækkelsen, hvor tre unge kvindelige forskere modtager prisen. Formålet med prisen er at fremhæve rollemodeller blandt kvinder inden for naturvidenskabelig forskning samt at tiltrække flere kvinder til de naturvidenskabelige fag.
Læs mere om Women in Science-prisen her

19:30 Danish Music Awards Jazz 2017
I dag løber Danish Music Awards Jazz 2017 af stablen, hvor prisen Live Jazz Danmark skal uddeles til en koncertarrangør, et spillested eller en festival, som har gjort sig særligt bemærket på livejazzscenen det forløbne år. Blandt de nominerede er spillestederne Jazzhouse og La Fontaine.
Læs mere på JazzDanmarks hjemmeside

KL og lærerne forhandler om arbejdstids
Kommunernes Landsforening indleder i dag forhandlinger med Danmarks Læreforening om lærernes arbejdstid. KL repræsenteres ved forhandlingerne af chefforhandler Kristian Heuniche og fra DLF er det fomand Anders Bondo Christensen der deltager.
KL og lærernes forhandlere mødes på mandag

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen