Berlingske Business

Læs mandagens Business-kalender

dingdong
Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen, Erik Refner.

Her kan du læse om nogle af mandagens begivenheder.

ERHVERV

08:00 Nintendo kommer med regnskab
Den japanske underholdningsgigant Nintendo kommer med regnskab for første halvår af 2017/18.

10:30 Fra Dong til Ørsted afstemning
Aktionærerne i Dong skal mandag stemme om, hvorvidt selskabet fremover skal hedde Ørsted. Det sker på en ekstraordinær generalforsamling. Det (måske) nye navn – Ørsted – henviser til den danske videnskabsmand Hans Christian Ørsted (1777-1851).
Vi skifter navn til Ørsted

13:00 Tivoli med regnskab
Tivoli kommer med regnskab for tredje kvartal.

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Dong Energy (Aktionærerne skal stemme om navneændring fra Dong Energy til Ørsted.)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Konjunkturbarometer for erhvervene, oktober 2017
Udland:
- 00.50: Japan: Detailsalg, m/m, sep
- 09.00: Spanien: BNP-vækst (foreløbig), Q3
- 11.00: Eurozonen: Økonomisk tillid, okt
- 11.00: Eurozonen: Forretningsklima, okt
- 11.00: Eurozonen: Industritillid, okt
- 11.00: Eurozonen: Servicetillid, okt
- 11.00: Eurozonen: Forbrugertillid (endelig), okt
- 13.30: USA: Personlig indkomst, sep
- 13.30: USA: Privatforbrug, sep
- 13.30: USA: PCE-prisdeflator, y/y, sep
- 14.00: Tyskland: Forbrugerpriser (foreløbig), y/y, okt

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
3. kvartal: Tivoli
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Cosco Shipping, Q3), H. Lundbeck (kl. 06.00, Mochida Pharmaceuticals, Q2

KRIMINAL

09:30 Nordjysk rengøringsboss er tiltalt for millionbedrageri
Retten i Hjørring fortsætter i dag en sag mod en rengøringsboss, der er tiltalt for bedragerier for i alt 40 millioner kroner. Sagen begyndte i starten af maj og fortsætter over adskillige retsdage, hvor sagen ventes afsluttet tirsdag. En tidligere ejer af rengøringskoncern har svindlet Spar Nord og Jyske Bank for millioner, lyder tiltale.

09:30 Sag om hæleri for millioner
Københavns Byret behandler en sag mod et københavnsk vekselbureau og to mænd, som er under anklage for at have fået del i udbytte fra kriminalitet. Sagen drejer sig om hæleri for 45 millioner kroner og yderligere forsøg på hæleri for 68 millioner.

12:00 Musik til mave, baller og lår
Højesteret afsiger mandag klokken 12.00 dom i en retssag, hvor Koda kræver Folkeligt Oplysningsforbund dømt til at betale for brug af musik til danse- og motionshold. For eksempel til holdene "Mave-Baller-Lår", "Godvedgymnastik" og "Zumba". Koda repræsenterer rettighedshaverne, men fik ikke medhold i Sø- og Handelsretten. Sagen er principiel. Sagsnummer 249/2016.

UDLAND

Unesco indleder generalforsamling
Generalforsamlingen i Unesco - FN's organ for uddannelse, videnskab og kultur - indleder i dag sin generalforsamling, der løber over de næste par uger. Undervejs ventes generalforsamlingen at bekræfte valget af den tidligere franske kulturminister Audrey Azoulay som ny generaldirektør. Azoulay blev tidligere i oktober af Unescos bestyrelse valgt foran Qatars Hamad bin Abdulaziz al-Kawari med stemmerne 30-28. Unesco har i de seneste år været under massiv kritik fra ikke mindst USA og Israel for at føre en "anti-israelsk politik", bl.a. ved at optage Palæstina som medlemsstat. Trump-regeringen har meldt USA ud af Unesco.

INDLAND

10:00 Audiens på Christiansborg Slot
Dronning Margrethe holder audiens på Christiansborg Slot. Her kan modtagere af medaljer og ordener blandt andre møde op for at takke for dem.

13:00 Kronprinsessen deltager i Hjernesagens symposium
Kronprinsesse Mary deltager som protektor for Hjernesagen i symposium om forskning indenfor hjerneskadeområdet. Symposiet finder sted på Hotel Vejlefjord fra klokken 13.00.
Læs mere på Kongehusets hjemmeside

13:00 Prinsesse Marie inviterer børn med autisme i Tivoli
Prinsesse Marie inviterer som protektor for Landsforeningen Autisme børn med autisme til en eftermiddag i Tivoli i København.

15:00 Regionsrådsmøde i Region Syddanmark
Regionsrådet i Region Syddanmark holder møde. Mødet begynder klokken 15.00 og finder sted i Regionsrådssalen.
Se hele regionsrådets kalender her

16:00 Folkemøde om fremtidens klima
I samarbejde med en række virksomheder og lokale institutioner holder Middelfart Kommune et stort folkemøde om fremtidens klima. Dagen bliver samtidig kick-off på det nye undervisningskoncept Klimalaboratoriet der skal bringe elever, lokale virksomheder og undervisere sammen om klimalæring. Blandt dagens oplægsholdere er blandt andre Klimalaboratoriets ambassadør Connie Hedegaard.

Ytringsfriheden til debat på Nyborg Slot
Flemming Rose, Sørine Gotfredsen, Jacob Mchangama er blandt debattørerne, der kommer til Nyborg Slot for at sætte ytringsfrihed, religiøs tolerance og konsekvenser af Reformationen til debat. Det kommer til at ske mandag og tirsdag til Reformationsdage på Nyborg Slot. Her kommer Reformationens historie og betydning til debat på en ny, anderledes vedkommende måde, der skal vise, hvordan den skelsættende begivenhed forsat er højaktuel at beskæftige sig med.
Reformationsdage.dk

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen