Berlingske Business

Læs mandagens business-kalender

Prinsesse Marie åbner Copenhagen Cooking and Food Festival
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er mandag i Vestjylland, hvor han indvier Tipperhuset i Nørre Nebel, besøger Gråkjær A/S i Holstebro og holder oplæg på HTX Skjern om bæredygtighed. Foto:

Her er nogle af mandagens vigtigste begivenheder i erhvervslivet.

ERHVERV

06:00 Nye tal for udbuddet på boligmarkedet

Boligsiden.dk offentliggør i dag nye tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. september. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger.

Økonomi/statistik:

Danmarks Statistik, nye udgivelser, klokken 09.00:
- It-anvendelse i virksomheder, 2017
- Overgang fra bachelor til kandidat, 2016
Udland:
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, jul

POLITIK

09:00 Miljø- og fødevareminister indvier fugletårn og besøger virksomhed

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er i dag i Vestjylland. Klokken 9.00 indvier han Tipperhuset i Nørre Nebel. Her har Realdania og Naturstyrelsen etableret et nyt fugletårn, fugleskjul samt renovering af fuglestationen Tipperhuset. Klokken 11.00 besøger ministeren Gråkjær A/S i Holstebro. Gråkjær producerer landbrugsstalde, bolig- og erhvervsejendomme og anlæg til landbaseret fiskeopdræt. Ministeren slutter af med at holde et oplæg på HTX Skjern om bæredygtighed. Dette er klokken 13.00.

KRIMINAL

09:00 Staten kræver 700 millioner i stor banksag

Vestre Landsret indleder en retssag, hvor det statslige selskab Finansiel Stabilitet kræver i alt 700 millioner kroner af de tidligere direktører, bestyrelsesmedlemmer og den eksterne revisor i Ebh Bank. Retten har planlagt 103 retsmøder.

09:30 Bankfolk er stævnet for en kvart milliard

Østre Landsret indleder efter planen en stort anlagt retssag om omfattende tab i Eik Bank. Det statslige selskab Finansiel Stabilitet kræver 250 millioner kroner af den tidligere bestyrelse, direktion og revision. Tabene opstod i perioden fra 2005 til 2010, da banken krakkede. Sagen er særdeles omfattende, og der er afsat cirka 100 retsdage frem til november 2018.

12:00 Copydan kræver millioner af Microsoft

Højesteret afsiger dom i en retssag mellem Microsoft og Copydan. Sidstnævnte repræsenterer musikere og andre rettighedshavere. Påstanden er, at der skal betales en såkaldt blankbåndsafgift af tomme hukommelseskort i mobiltelefoner, fordi der kan kopieres musik og film på kortene. I Østre Landsret blev Microsoft dømt til at betale cirka 20 millioner kroner. Microsoft er part i sagen efter opkøbet af Nokias mobilafdeling.

UDLAND

Uformelt EU-møde for landbrugs- og fiskeriministre

EU's landbrugs- og fiskeriministre mødes i dag i Estlands hovedstad, Tallinn. Mødet er uformelt, begyndte i går og fortsætter i morgen. Årsagen til, at mødet finder sted i Tallinn, er, at Estland har formandskabet for EU i andet halvår af 2017.

INDLAND

Politikere i Region Hovedstaden ventes at lande budgetaftale

I dag ventes politikere i Region Hovedstaden at lande budgetaftale, der udmønter besparelser som følge af bl.a. Sundhedsplatformens indførelse.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen