Berlingske Business

Læs mandagens Business-kalender

IMF-G20/
Christine Lagarde, direktør for Den Internationale Valutafond. Foto:

Her er nogle af mandagens begivenheder.

ERHVERV


05:00 IMF opdaterer økonomisk rapport
Den Internationale Valutafond, IMF, præsenterer i dag World Economic Outlook Update. Rapporten giver et bud på, hvordan valutafondens økonomiske eksperter ser den globale økonomiske udvikling. Den opdaterede rapport præsenteres på et pressemøde i Kuala Lumpur klokken 11.00 lokal tid (5.00 dansk tid). Den vises som live webcast. Læs mere og se live webcast her.

Økonomi/statistik
Udland:
- 9.00: Frankrig: PMI Industri (foreløbig), juli
- 9.00: Frankrig: PMI Service (foreløbig), juli
- 9.30: Tyskland: PMI Industri (foreløbig), juli
- 9.30: Tyskland: PMI Service (foreløbig), juli
- 9.30: Tyskland: PMI Samlet (foreløbig), juli
- 10.00: Eurozonen: PMI Industri (foreløbig), juli
- 10.00: Eurozonen: PMI Service (foreløbig), juli
- 10.00: Eurozonen: PMI Samlet (foreløbig), juli
- 15.45: USA: PMI Industri (foreløbig), juli
- 15.45: USA: PMI Service (foreløbig), juli
- 15.45: USA: PMI Samlet (foreløbig), juli
- 16.00: USA: Salg af eksisterende boliger, juni

12:30 Legetøjsgigant fremægger regnskab
Legetøjsgiganten Hasbro kommer i dag med regnskab for det første halvår.

22:00 Google præsenterer regnskab
Google fremlægger i dag regnskabet for første halvår.

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Comendo (kl. 09.00, Hellerup)

INDLAND

Visitationszone i Aarhus ophører
Siden søndag den 25. juni har der været indført visitationszone i Aarhus Vest, og det ophører i dag. Visitationszonen har omfattet et område afgrænset af Viborgvej mod nord, Brabrandstien mod syd, Anelystvej mod vest samt Haslevej/Tingvej/Viby Ringvej mod øst. Zonen blev etableret grundet flere skudepisoder i området som følge af ulmende bandekonflikter særligt mellem banden Loyal to Familia og en lokal gruppe med tilknytning til Black Army.

10:30 Prinsesse Benedikte deltager i erhvervskonference
​Op mod 40.000 deltagere og flere en 100.000 gæster har været forbi Spejdernes Lejr 2017 på Kær Vestermark ved Sønderborg, og i dag er prinsesse Benedikte igen at finde på besøgslisten. Prinsessen vil i dag deltage i Erhvervskonference for Syddanmark, mens hun torsdag vil tage del i en recepetion. Det er de fem spejderkorps i Danmark, som er gået sammen om lejren: Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne i Danmark.

UDLAND


11:00 Præsident Rodrigo Duterte taler til det filippinske parlament
Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, holder i dag sin årlige "state of the nation"-tale for det filippinske parlament og resten af den filippinske befolkning.

EU's finansministre mødes om budget
EU's økonomi- og finansministre mødes i dag. På dagsordenen er budgettet for EU.

Uformelt EU-møde om konkurrenceevne
EU's ministre med ansvar for konkurrenceevne mødes i dag om research i Estlands hovedstad, Tallinn. Mødet er uformelt og fortsætter i morgen. Årsagen til, at mødet finder sted i Tallinn, er, at Estland har formandskabet for EU i andet halvår af 2017.

17 tyrkiske journalister for retten i Istanbul
Retssagen mod 17 journalister fra den tyrkiske avis Cumhuriyet begynder i dag i Istanbul. De fleste har siddet varetægtsfængslet siden oktober, da de blev arresteret under mistanke for at støtte kupforsøget i juli 2016 og støtte til det kurdiske arbejderparti PKK, hvilket de alle har afvist. Retssagen ventes afsluttet på fredag.

Trumps svigersøn skal afgive forklaring i Senatet
Donald Trumps svigersøn og rådgiver, Jared Kushner, ventes i dag at skulle vidne under en lukket høring i Senatet om mulig russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg sidste år. Tidspunktet for afhøringen kendes endnu ikke. På onsdag skal præsident Donald Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., vidne ved en åben høring om et møde med en russisk advokat, som fandt sted under valgkampen sidste år.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen