Berlingske Business

Læs mandagens Business-kalender

Agromek 2016
Esben Lunde Larsen besøger mandag flere jyske virksomheder. Foto:

Her er nogle af mandagens store begivenheder.

Indland

06:00 Nye tal for handelsaktivitet for 2016
Boligsiden.dk kommer i dag med tal for 2016 for handelsaktiviteten på boligmarkedet. Tallene viser, hvor mange penge der blev brugt på bolighandler i 2016.

09:45 Esben Lunde Larsen besøger jyske virksomheder
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) besøger i dag virksomheder i flere jyske byer. Klokken 9.45 er han i Skjern, hvor han skal besøge kloakvirksomheden Villy Poulsen. Klokken 11.00 besøger ministeren Videbæk, hvor han skal høre om præcisionslandbrug hos Herborg Smede- & Maskinforretning. Sidste stop er klokken 14.30 i Vejle, hvor Esben Lunde Larsen tager første spadestik til Food Innovation House. Stedet skal være et samlingssted for fødevarevirksomheder og kommer til at huse 200 vidensmedarbejdere.

11:00 Pressemøde om forsøg med deleøkonomi i Aarhus
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) præsenterer i dag sammen med Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard flere deleøkonomiske forsøgsprojekter, som Aarhus Kommune i 2017 gennemfører. Aarhus er blevet udvalgt som forsøgsby, og på pressemødet vil de to politikere fortælle konkret om projekterne. I år er Aarhus også europæisk kulturhovedstad. Senere på dagen besøger Brian Mikkelsen en deleøkonomisk iværksættervirksomhed i Aarhus.

11:00 Forhandlinger om ny overenskomst på transportområdet
I dag begynder forhandlingerne mellem fagforbundet 3F's transportgruppe og Dansk Industri om ny fællesoverenskomst på transportområdet, der omfatter chauffører, havnearbejdere og lagerarbejdere. Fællesoverenskomsten er den toneangivende aftale på det såkaldte normallønsområde, og forhandlingsresultatet vil danne grundlag for de øvrige forhandlinger på normallønsområdet. Forud for forhandlingerne er der kl. 11.00 fælles pressebriefing med begge sider af bordet: Fra 3F er det formand for 3F Transport Jan Villadsen samt forhandlingssekretærerne Karsten Kristensen og Flemming Overgaard. Fra DI er det adm. direktør Karsten Dybvad og viceadm. direktør Kim Graugaard.


Retten

13:00 Tidligere Uber-formand tiltalt for ulovlig taxikørsel
Københavns Byret afsiger i dag dom i straffesagen mod en ikke hvilken som helst Uber-chauffør. Der er tale om Nicolai Jørgensen, der er formand for Foreningen for Deleøkonomi og tidligere formand for den nu nedlagte forening for Ubers chauffører i Danmark. Dommen afsiges uden retsmøde.

09:15 Topleder i rengøringsselskab anklages for skattesvig
Retten i Lyngby ventes i dag at fortsætte en straffesag mod en ledende person i et rengøringsselskab, hvor han også er medlem af bestyrelsen. Anklagen drejer sig om skattesvig for 11 millioner kroner. Den 55-årige tiltalte nægter sig skyldig. Sagen begyndte i efteråret, men på grund af en rygskade hos den tiltalte blev sagen udskudt til i dag.

09:30 Selskab tiltalt for druk-reklamer rettet mod mindreåriges Prag-rejser
Københavns Byret ventes i retssal 36 at behandle en straffesag mod rejsearrangør, der beskyldes for at have markedsført druk-rejser til Prag overfor unge under 18 år.

 

Business

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- It-anvendelse i virksomheder, 2016 (bog)
- Firmaernes køb og salg, november 2016
- Producentprisindeks for varer, december 2016
- Navne i hele befolkningen, 1. januar 2017
- Kommunernes budgetter, 2017
Statistiske efterretninger:
- Kommunale budgetter for regnskabsåret, 2017
- Regionernes budgetter for regnskabsåret, 2017

Udland:
- 0.50: Japan: Maskinordrer, nov
- 11.00: Eurozonen: Handelsbalance, nov

Øvrigt:
- USA: Børsen holder lukket pga. Martin Luther King, Jr. Day

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen