Berlingske Business

Læs fredagens Business-kalender

Konservative om udskudt reform: Tilståelsessag for minister
Boligsiden.dk offentliggør i dag oversigt over handelsaktiviteten i maj måned. Oversigten viser antallet af handlede villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse, samt udviklingen i antallet af handler i forhold til for en måned og et år siden Foto:

Her er nogle af fredagens erhvervsrelaterede begivenheder.

Erhverv

Ekstraordinære generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Sydbank (kl. 10.00, Aabenraa)


Økonomi/statistik
Nye udgivelser, Danmarks Statistik, kl. 08.00:
- Arbejdsomkostninger i EU og USA, 1. kvt. 2018
- Stofmisbrugsbehandling, social 2017

Udland:
- 1.30: Japan: Forbrugerpriser, y/y, maj
- 9.30: Tyskland: PMI industri (foreløbig), jun
- 9.30: Tyskland: PMI service (foreløbig), jun
- 9.30: Tyskland: PMI samlet (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI industri (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI service (foreløbig), jun
- 10.00: Eurozonen: PMI samlet (foreløbig), jun
- 15.45: USA: PMI industri (foreløbig), jun
- 15.45: USA: PMI service (foreløbig), jun
- 15.45: USA: PMI samlet (foreløbig), jun

Nye tal for handelsaktivitet
Boligsiden.dk offentliggør i dag oversigt over handelsaktiviteten i maj måned. Oversigten viser antallet af handlede villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse, samt udviklingen i antallet af handler i forhold til for en måned og et år siden. Få tallene for en eller flere specifikke kommuner ved forespørgsel.

Hvad koster en times arbejde?
Danmarks Statistik kommer med tal på, hvad en arbejdstime koster henholdsvis i EU og i USA. Tallene er dækker første kvartal i år.

Indland

Seminar om valget i Tyrkiet
Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS, holder i dag seminar om valget i Tyrkiet på søndag. Præsident- og parlamentsvalg bliver på seminaret behandlet analytisk, og der vil blandt andet være oplæg om præsident Recep Tayyip Erdogan, Tyrkiets status som muligt EU-medlemsland og information om selve valget.

Prinsesse Marie besøger beskæftigelsesprojektet Klar til Start
Prinsesse Marie besøger som protektor for Landsforeningen Autisme Fonden Unges beskæftigelsesprojekt Klar til Start. Fondens Unge er en almennyttig fond, som har til formål at etablere og gennemføre undervisning og andre tiltag for unge med særlige behov, særligt unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF). Fonden står bag beskæftigelsesprojektet, der har til formål at hjælpe unge med en autismediagnose med at blive rustet til at have et job.

Udland

EU indfører straftold på amerikanske varer
EU vil fra fredag pålægge straftold på en række amerikanske varer. Beslutningen om en straftold blev godkendt torsdag i sidste uge i Bruxelles.
Straftolden er på 25 procent og omfatter blandt andet Harley Davidson-motorcykler, Levis-cowboybukser og bourbon.

EU-rådsmøde for økonomi og finans
I dag holder rådet for økonomi og finans møde i Luxembourg.

EU-rådsmøde om beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerpolitik
I dag holder EU-rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerpolitik møde i Luxembourg. I dag ventes der særligt fokus på sundhedspolitik. Mødet begyndte i går, hvor der var fokus på socialpolitik.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen