Berlingske Business

Læs fredagens Business-kalender

USA TRUMP MANNING
Foto:

Her er nogle af torsdagens erhvervsrelaterede nyheder.

Erhverv


Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal:

 • ALK
 • Onxeo
 • Vestas Wind Systems

Peers:

 • Novozymes (kl. 07.00, BASF, Q1)
 • Scandinavian Tobacco (kl. 08.00, Swedish Match, Q1)

 

Vestas med kvartalsregnskab:

 • Vestas Wind Systems A/S, kommer i dag med regnskab for 1. kvartal.

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:

 • Konkurser, april 2018
 • Tvangsauktioner, april 2018

Udland:

 • 03.45: Kina: Caixin samlet PMI, apr
 • 03.45: Kina: Caixin service-PMI, apr
 • 09.30: Sverige: Industriordrer, y/y, mar
 • 09.45: Italien: PMI service, apr
 • 09.50: Frankrig: PMI Service (endelig), apr
 • 09.55: Tyskland: PMI Service (foreløbig), apr
 • 09.55: Tyskland: PMI Samlet (foreløbig), apr
 • 10.00: Eurozonen: PMI Service (endelig), apr
 • 10.00: Eurozonen: PMI Samlet (endelig), apr
 • 11.00: Eurozonen: Detailsalg, m/m, mar
 • 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, apr
 • 14.30: USA: Arbejdsløshed, apr
 • 14.30: USA: Lønstigning, m/m, apr

 

07:30 Kvartalsregnskab fra BMW
Den tyske bilfabrik BMW kommer med regnskab for årets første kvartal. Regnskabet vil omkring kl. 07.30 blive lagt ud på www.bmwgroup.com

08:00 De Konservative holder erhvervskonference
Digitalisering og iværksætteri er i centrum, når Det Konservative Folkeparti i dag holder erhvervskonference. Blandt dagens oplægsholdere er grundlæggeren af Joe & The Juice, Kaspar Basse, der taler om vigtigheden af at bibeholde medarbejderfokus i digital verden, og koncernchef i Egmont Steffen Kragh, der beretter om forvandlingen fra medievirksomhed til også at være en teknologidrevet virksomhed med forbrugeren i centrum.

08:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner
Danmarks Statistik kommer i dag med nye tal for konkurser og tvangsauktioner. Tallene gælder for april 2018, og de offentliggøres klokken 08.00

14:30 USA Amerikansk kongetal offentliggøres
Det månedlige amerikanske såkaldte kongetal, tallet for jobskabelse, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Indland


14:40 København V Konference for grønne politikere og lokale organisationer
Den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet og European Green Party arrangerer i dag og i morgen konferencen 'European Ideas Lab' i København. Konferencen er den tredje i rækken og arbejder med grønne løsninger, at udvikle og udveksle ideer og diskutere europæiske løsninger på fælles fremtidige udfordringer. Blandt talerne på konferencen er Magrete Auken (SF), medlem af Europa-Parlamentet, Connie Hedegaard, tænketanken Concito, og Lars Fogh Mortensen, international chef i Det Europæiske Miljøagentur.
Konferencen finder sted på Hotel Scandic i København og begynder klokken 14.40 med velkomst af blandt andre Pia Olsen Dyhr, formand for SF.
Inden konferencen går i gang, vil der være en pressebriefing på hotellet klokken 12.30 med Pia Olsen Dyhr, Margrete Auken, og de to Europa-Parlamentsmedlemmer Ska Keller og Reinhardt Bütikofer.

Udland


19:00 Trump taler på årsmøde i National Rifle Association
Den amerikanske præsident, Donald Trump, går på talerstolen, når der i dag og de kommende to dage i Dallas, Texas, er årsmøde i den kontroversielle og indflydelsesrige amerikanske organisation National Rifle Association (NRA) - en konservativ lobbyorganisation, der i årevis indædt har bekæmpet ethvert forsøg på at stramme den meget liberale amerikanske våbenlovgivning. NRA er i de seneste år kommet i modvind, efter at der i kølvandet på flere tilfælde af såkaldte skoleskyderier i USA er stigende støtte til stramninger af den legale adgang til våben. NRA, der har hovedkvarter i Fairfax, Virginia, har ifølge egne opgivelser fem millioner medlemmer. I forbindelse med årsmødet er der en større våbenudstilling.
Donald Trump taler under det såkaldte 'Leadership Forum', som begynder klokken 12.00 lokal tid (19.00 dansk tid). Også vicepræsident Mike Pence taler på det tre timer lange møde.

 


Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen