Berlingske Business

Læs fredagens Business-kalender

Huskøb Boligejere skal have fem milliarder kroner tilbage
Boligsiden.dk offentliggør i dag nye tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. januar. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger. Foto:

Her kan du læse om nogle af fredagens begivenheder i erhvervslivet.

Erhverv

06:00 Nye tal for udbuddet på boligmarkedet
Boligsiden.dk offentliggør fredag nye tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. januar. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger.
Se de seneste tal fra Boligsiden.dk her

08:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner
Danmarks Statistik kommer fredag med nye tal for konkurser og tvangsauktioner. Tallene gælder for december 2017.

08:00 Arbejdsløse i november
Danmarks Statistik kommer fredag med tal på, hvor mange arbejdsløse der var i november sidste år.

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres
Det amerikanske kongetal, tallet for jobskabelse, bliver offentliggjort fredag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Tvangsauktioner, december 2017
- Konkurser, december 2017
- Arbejdsløsheden, november 2017
Udland:
- 11.00: Eurozonen: Producentpriser, nov
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, dec
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, dec
- 14.30: USA: Handelsbalance, nov
- 16.00: USA: ISM Service, dec
- 16.00: USA: Ordreindgang af varige goder (endelig), nov

Udland

50 års-dagen for begyndelsen på "Foråret i Prag"
"Foråret i Prag" er den samlende betegnelse for de reformer for at liberalisere og demokratisere staten, som det kommunistiske parti under ledelse af Alexander Dubček iværksatte i det daværende Tjekkoslovakiet fra januar 1968. Pragforåret betegner derfor demokratiseringen og forsøget på at skabe en "socialisme med et menneskeligt ansigt", som fandt sted i Tjekkoslovakiet. Reform-bestræbelserne blev knust, da styrker fra Warszawa-pagten anført af sovjetiske kampvogne den 21. august 1968 invaderede Tjekkoslovakiet, afsatte Dubcek og "genoprettede" kommunistisk "ro og orden".

Erdogang møder Macron i Paris for først gang siden det franske valg
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, besøger i dag Paris for at mødes med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron. Det er første gang, Erdogan besøger den franske præsident i Paris siden valget i maj. Under besøget skal de tale om bilaterale relationer, borgerkrigen i Syren, uro i Palæstina og menneskerettigheder.

Indland

13:00 Bureau Veritas Kick Off Seminar 2018
Bureau Veritas holder deres årlige Kick Off Seminar. her vil 600 erhvervsfolk blive opdateret inden for arbejdsmiljø, miljø, kvalitet og sikkerhed. PÅ seminaret taler blandt andre den tildligere elite håndboldspiller Lars Christiansen.
Information og program

15:00 Årets modtager(e) af Cavlingprisen offentliggøres
Dette års Cavlingpris uddeles i dag af Dansk Journalistforbund ved en prisoverrækkelse på Nationalmuseet. Prisen gives til 'en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent'. 52 projekter er blevet foreslået til prisen, heraf blev fire nomineret til det endelige opløb. Prisoverrækkelsen finder sted i Nationalmuseets festsal klokken 15.00.
Om Cavlingprisen

17:00 Første del af Danmarks miltære bidrag til Baltikum sendes afsted
De første militære køretøjer og materiel til det danske bidrag til Natos enhanced Forward Presence (eFP) i Baltikum sejles af sted fra Aalborg. Det drejer sig om lastbiler, landrovere, minibusser, sanitetskøretøjer – i alt cirka 40 køretøjer og 60 containere. Læsning af køretøjer og containere starter klokken 17.00. Skibet sejler omkring midnat.
Pressen er velkommen til at overvære, når køretøjerne køres om bord og containerne læsses på skibet. Der vil være talspersoner fra Forsvaret til stede. Alle journalister og fotografer skal akkrediteres og medbringe gyldigt pressekort. Deadline for tilmelding er 3. januar klokken 12.00.

17:00 Forsvaret sender militære køretøjer og materiel til Estland
De første militære køretøjer og materiel til Forsvarets bidrag til Natos mission i Baltikum bliver efter planen afsendt i dag omkring midnat. Omkring 200 danske soldater sætter nu kursen mod Estland for at indgå i Natos mission i de baltiske lande og Polen kaldet "knytnæven mod øst". I løbet af i dag forbereder Forsvaret sendingen, og her er pressen og fotografer velkommen. Omkring 40 køretøjer og 60 containere bliver lastet om bord på skibet ved Aalborg Havn fra klokken 17.00.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen