Berlingske Business

Læs fredagens Business-kalender

Aarhusiansk letbane forventes at åbne i december
Fredag bliver en skæbnedag for den hårdt prøvede Aarhus Letbane, der endnu afventer tilladelse til at medbringe passagerer. Foto:

Her kan du læse om nogle af fredagens begivenheder i erhvervslivet.

ERHVERV

07:00 Finans Danmark med antal udbudte boliger i november

Finans Danmark - det tidligere realkreditrådet - kommer med tal på, hvor mange boliger der blev udbudt til salg i november.

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres

Det amerikanske kongetal, tallet for jobskabelse, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Industriens miljøbeskyttelsesudgifter, 2015 og 2016
- Lønstruktur (tema), lavtlønnede 2016
Udland:
- 0.50: Japan: BNP-vækst (endelig), Q3
- 8.00: Tyskland: Eksport, m/m, okt
- 8.00: Tyskland: Import, m/m, okt
- 10.30: Storbritannien: Industriproduktion, m/m, okt
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, nov
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, nov
- 16.00: USA: Engroslagre (endelig), m/m, okt
- 16.00: USA: Michigan-tillidsindeks (foreløbig), dec
Kina: Eksport, y/y, nov
Kina: Import, y/y, nov
Kina: Handelsbalance, nov

POLITIK

09:15 Møde i Europaudvalget

Folketingets Europaudvalg mødes i dag. På dagsordenen er blandt andet kommende rådsmøder i EU for udensrigsnaliggender og almindelige anliggender med fokus på brexit.

10:00 Møde i salen

I dag er der møde i Folketingssalen. En stribe lovforslag bliver behandlet på dagens møde. På dagsordenen er blandt andet et forslag fra Søren Egge Rasmussen (EL) og Pelle Dragsted (EL) om en statslig tilskudspulje, der skal fremme opførelsen af almene ungdomsboliger i 2018 og 2019 og et forslag til en folketingsbeslutning om at sikre tryghed om velfærden, foreslået af Benny Engelbrecht (S) og Nicolai Wammen (S).

Løkke gør status på finanslovsforhandlinger og skattereform

Regeringen mødes fredag morgen i Statsministeriet for at gøre status på igangværende forhandlingerne omkring finansloven, en skattereform og mulige udlændingestramninger.

KRIMINAL

09:00 Mænd anker hårde domme i afpresningssag

Vestre Landsrets 1. afdeling i Viborg fortsætter i dag en sag, hvor to mænd i byretten blev idømt tre et halvt og fire års fængsel for afpresning. Blandt andet blev en fiskesøejer truet med, at man ville hælde gift i dammen, hvis ikke man fik 5000 kroner. Omkring 60 personer i alt har været ofre i sagen. Sagen begyndte 31. oktober og fortsætter 11. og 14. december.

UDLAND

10:00 Rådsmøde i EU for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerbeskyttelse

Rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerbeskyttelse i EU mødes i dag i Bruxelles. Dagens møde har fokus på sundhed, mens rådsmødet begyndte i går med socialpolitik på dagsordenen.

INDLAND

12:00 Århus Letbanen og Trafikstyrelsen mødes

I dag bliver en skæbnedag for den hårdt prøvede Aarhus Letbane, der endnu afventer tilladelse til at medbringe passagerer. Letbanen og Trafikstyrelsen skal nemlig mødes i dag for at få de sidste detaljer på plads omkring letbanen.Trafikstyrelsen har tidligere meldt ud, at man forventer at være klar med en godkendelse af letbanen til at køre fra uge 50. En af brikkerne, der skulle falde på plads, var godkendelse af operatøren Keolis. Den er nu kommet i hus. På mødet vil det stå klart, om den melding kommer til at holde stik, eller om ibrugtagningen af letbanen igen skal udskydes. Det var den manglende sikkerhedsgodkendelse - kombineret med mangler hos Aarhus Letbane - der gjorde, at Trafikstyrelsen aflyste den stort anlagte åbning af letbanen 23. september med dags varsel.

14:00 Officiel overrækkelsesceremoni til næste europæiske kulturhovedstad

I dag bliver der afholdt den officielle overrækkelsesceremoni for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i Aarhus Rådhushal i Aarhus. Teten bliver givet videre til Leeuwarden i Holland, som er kulturhovedstad det første halvår af 2018. Derefter bliver det Maltas hovedstad, Valetta, der får æren.

World Voice Consortium holder kongres i København

World Voice Consortiums kongres samler viden om den menneskelige stemme. Under kongressen vil forskere og sangpædagoger fra hele verden vise, hvad de kan og ved. Der er foredrag om alle aspekter af den menneskelige stemme, lige fra sangpædagogik, træning af operastemmer, om hvornår sang er kunst til patienthistorier og præsentationer af operationsknive, sangteknik og kunstige stemmer til robotter. Der er også foredrag om diagnostik, forskellige behandlingsmetoder og vurdering af og definition af dårligt fungerende tale- og sangstemmer. På kongressen deltager førende forskere indenfor alle felter af den menneskelige stemme

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen