Berlingske Business

Læs fredagens business-kalender

155587316.jpg
Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er sammen med transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) kaldt i åbent samråd om tilgængelighed for handicappede.

Her er nogle af fredagens begivenheder.

ERHVERV

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: Egetæpper

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Familiernes bilkøb, 2016
- Kvartalsvist nationalregnskab, 1. kvt. 2017 revideret
Udland:
- 1.01: Storbritannien: Forbrugertillid, juni
- 1.30: Japan: Arbejdsløshed, maj
- 1.30: Japan: Forbrugerpriser, maj
- 1.50: Japan: Industriproduktion, m/m, maj
- 3.00: Kina: PMI industri, juni
- 3.00: Kina: PMI service, juni
- 8.00: Norge: Detailsalg, maj
- 8.45: Frankrig: Forbrugerpriser (foreløbig), jun
- 9.55: Tyskland: Arbejdsløshed, juni
- 10.00: Norge: Arbejdsløshed, jun
- 10.30: Storbritannien: BNP, Q1
- 11.00: Eurozonen: Forbrugerprisestimat, juni
- 14.30: USA: Personlig indkomst, maj
- 14.30: USA: Privatforbrug, maj
- 14.30: USA: PCE-prisdeflator, y/y, maj
- 15.45: USA: Chicago PMI, juni
- 16.00: USA: Michigan tillidsindeks (endelig), juni

POLITIK

09:00 Åbent samråd om tilgængeligheden for handicappede
Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er sammen med transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i dag kaldt i åbent samråd om tilgængelighed for handicappede. Marcado skal blandt andet redegøre for sin holdning til, at et udkast til ændring af bekendtgørelsen om bygningsreglementet (BR15) kan risikere at forringe kravene til tilgængelighed for handicappede. Samtidig skal Birk Olesen redegøre for, hvordan BR15 hænger sammen med regeringens udspil om at indføre et generelt forbud i Danmark mod diskrimination af handicappede. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Orla Hav (S), Kristian Hegaard (RV) og Kaare Dybvad (S). Tilmelding til samrådet skal ske senest klokken 11 dagen før.

KRIMINAL

09:30 Landsret afsiger dom i sag mod stifter af rigmandsbank
Østre Landsret afsiger domi en ankesag om økonomisk kriminalitet. Stifteren af den lille eksklusive Capinordic Bank, Lasse Lindblad, har anket dommen på fængsel i to år seks måneder fra Retten i Lyngby i april 2016. Også forretningsmanden Tom Larsen har anket.

12:00 Landsret afsiger dom i stor sag om menneskehandel
Østre Landsret 9. afdeling ventes i dag at afsige dom i sag om det såkaldte Hvepsebo-kompleks, hvor rumænere i Danmark er blevet udnyttet på forskellig vis. I Retten i Lyngby blev 11 af 13 tiltalte dømt for menneskehandel - den ene fik fængsel i 7 år og 11 måneder, og det er det maksimale inden for strafferammen, der er 8 år.

UDLAND

Filmfestival i Karlsbad
Filmfestivalen i Karlsbad begynder i dag. Det er den 52. udgave af festivalen, der har eksisteret siden 1946 og dermed er en af Europas ældste. Festivalen strækker sig frem til den 8. juli.

Lionel Messi skal giftes
Lionel Messi og Antonella Roccuzzo bliver i dag gift i Argentina. De to har kendt hinanden siden de var børn og har dannet par siden 2008. Messi og Antonella har to børn sammen.

VM i konebæring
Traditionen tro er det blevet tid til verdensmesterskab i konebæring i Finland. Løbet går ud på, at en en mand skal bære en kvinde gennem en specialbygget forhindringsbane på 250 meter med både vandgrav, bomme, sand, græs og grus. Selv om det hedder konebæring, behøver kvinden ikke være mandens kone. Hun skal blot være over 18 år og veje mindst 49 kilo. Det hurtigste par vinder kvindens vægt i øl.

INDLAND

10:00 Dronningen overrækker ’Dronningens Ur'
Dronningen overværer Årsdagsparade ved Den Kongelige Livgarde og overrækker ’Dronningens Ur’ til den garder, der af vagtkompagniet er udvalgt som tjenesteperiodens bedste garder. kl. 10.00.

14:00 Fernisering på Arven fra Johannes Larsen
På udstillingen ”Arven fra Larsen” der har fernisering i dag udstilles værker af Johannes Larsens oldebarn, Kamilla Talbot, og hendes mand, Michael Herstand, der bor og arbejder i New York. Udstillingen fortæller historien om den nulevende kunstner-generations møde med og brug af Larsens verden, ligesom den er et møde mellem den dansk/nordiske og amerikanske natur og kunst.

100 personlige fortællinger fra 100 tidligere flygtninge
I hele juli danner Københavns Rådhus ramme om udstillingen "100 % Fremmed?", der byder på 100 personlige fortællinger fra 100 tidligere flygtninge. Udstillingen er et dokumentarisk kunstprojekt med 100 portrætter, 100 interviews og 100 stemmer tilhørende 100 statistisk udvalgte borgere, der er kommet til Danmark som flygtninge siden 1956. Københavns Internationale Teater står bag sammen med kurator og fotograf Maja Nydal Eriksen. To af de medvirkende, Manilla og Nawras, vil fungere som omvisere og historiefortællere på udvalgte dage, hvor besøgende kan høre deres historie samt tale med dem om at tilhøre kategorien ”fremmede” i Danmark.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen