Berlingske Business

Læs fredagens Business-kalender

US-EU-POLITICS-APPLE
Arkivfoto: Redaktørforeningen afholder i dag et debatmøde med EU-kommissær Margrethe Vestager. Mødet tager udgangspunkt i de svunde annonce-milliarder, som er endt hos Google og Facebook, og Vestager vil give sit bud på, hvordan hun vurderer situationen på det digitale annoncemarked i Danmark og i andre EU-lande. Foto:

Her er nogle af fredagens begivenheder.

ERHVERV

12:30 Københavns Lufthavn med trafikstatistik

Københavns Lufthavn kommer i dag med trafikstatistik. Det sker klokken 12.30.

Sted: København
Region: Hovedstaden

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres

Det amerikanske såkaldte kongetal, tallet for nye job uden for landbruget i februar, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Sted: Washington DC
Region: USA

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

4. kvartal: Schouw & Co.
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Orient Overseas International, Q4)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser kl. 9.00:

  • Forbruger- og nettoprisindeks, februar 2017
  • Ledige stillinger, 4. kvt. 2016
  • Produktivitetsudviklingen, 2015

Udland:

  • 8.00: Tyskland: Import, m/m, jan
  • 8.45: Frankrig: Industriproduktion, m/m, jan
  • 10.30: Storbritannien: Industriproduktion, m/m, jan
  • 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, feb
  • 14.30: USA: Arbejdsløshed, feb


Øvrigt:

  • 12.30: KBHL: Trafikstatistik

POLITIK

EU-topmøde i Bruxelles

EU’s stats- og regeringschefer afslutter i dag deres topmøde i Bruxelles. Mødet begyndte i går. Efter mødet samles de 27 lande, som forbliver i EU efter briterne har igangsat udtrædelsen. Den 15. marts ventes den britiske regering med premierminister Theresa May i spidsen at aktivere artikel 50, og dermed indlede forhandlingerne om at forlade unionen.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager.

Sted: Bruxelles
Region: Belgien

KRIMINAL

09:00 Kvinde får dom for at afsløre blotter

Retten i Nykøbing Falster ventes i dag at afsige dom i sagen mod en kvinde, der bragte billede af mandlig blotter. Sagen har vakt opsigt, fordi hun står til en hårdere straf end manden - nemlig en bøde på 5000 kroner, mens han blev straffet med en bøde på i alt 2500 kroner.

Sted: Nykøbing Falster
Region: Falster

12:30 Boligspekulant anker sag om millionsvindel - dom i Østre Landsret

Tre og et halvt års fængsel blev en ejendomsspekulant idømt i februar 2016 i Retten i Lyngby. Han blev dømt for at have snydt en række kreditorer for millioner af kroner i forbindelse med en konkurs i et af hans selskaber. Dommen er anket til Østre Landsret, hvor der afsiges dom i dag klokken 12.30.

Sted: København K
Region: Hovedstaden

INDLAND

08:30 Vestager fortæller om vækst og job i EU

EU-kommissær for konkurrenceevne Margrethe Vestager taler i dag ved en briefing for Tænketanken Europa. Her fortæller hun blandt andet om udsigterne for økonomisk vækst og beskæftigelse i EU i 2017.

Læs mere om briefingen her
Sted: København, Amagertorv 29A, 4. sal
Region: Hovedstaden

09:45 Øget indsats for flere danske ansatte i EU

Djøf, Udenrigsministeriet og Københavns Universitet et stort informationsmøde med foreløbig 241 tilmeldte om optagelsesprøven til et job i EU, den såkaldte Concours. Blandt deltagerne er udenrigsminister Anders Samuelsen, EU-kommissær Margrethe Vestager og prorektor på Københavns Universitet, Lykke Friis.
Baggrunden er, at meget få danskere de senere år har klaret optagelsesprøven. Andelen af danskere i EU's systemer er derfor faldende og vil falde yderligere de kommende år, i takt med at nuværende ansatte går på pension. Til arrangementet vil der også være repræsentanter for EU’s ansættelsesmyndighed, som forklarer om optagelsesprøven og danskere, der i dag arbejder i EU.

Læs mere om arrangementet her:
Sted: København, Københavns Universitet, bygning 34 (det tidligere Kommunehospital), Øster Farimagsgade 5.
Region: Hovedstaden
Kontakt: Pressechef Torben Gross
tlf: 3395-9929, mobil: 2149-0173
email: tgr@djoef.dk

11:30 Vestager møder danske redaktører til debat

Redaktørforeningen afholder i dag et debatmøde med EU-kommissær Margrethe Vestager. Mødet tager udgangspunkt i de svunde annonce-milliarder, som er endt hos Google og Facebook, og Vestager vil give sit bud på, hvordan hun vurderer situationen på det digitale annoncemarked i Danmark og i andre EU-lande.

Sted: København K, Europa-Huset
Region: Hovedstaden
Kontakt: Palle Høj, formand for redaktørforeningen, chefredaktør på Frederiksborgs Amts Avis
email: palle.hoej@sn.dk

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen