Berlingske Business

Læs fredagens business-kalender

Nykredit lægger tallene frem for kritiske politikere
ARKIVFOTO. Foto:

Her er nogle af fredagens store begivenheder.

Business

I dag fremlægger Nykredit baggrunden for den seneste tids markante prisstigninger på boliglån. Beslutningen om at fremlægge al dokumentation for beslutningen om at hæve bidragssatserne for kunderne kommer i kølvandet på stor politisk kritik.

Det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, bliver offentliggjort i dag klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Tvangsauktioner februar 2016
- Byggeomkostningsindeks for boliger 4. kvt. 2015
- Konkurser februar 2016
Udland:
- 9.30: Sverige: Industriproduktion, y/y, jan
- 9.30: Sverige: Industriordrer, y/y, jan
- 10.00: Italien: BNP-vækst (endelig), Q4
- 14.30: USA: Handelsbalance, jan
- 14.30: USA: Jobskabelse ex landbrug, feb
- 14.30: USA: Arbejdsløshed, feb

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: NeuroSearch, Schouw & Co.
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Orient Overseas International, FY)

Politik

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ventes at redegøre for regeringens værdipolitik.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er i dag kaldt i åbent samråd. Her skal ministeren redegøre for, hvordan man skaffer ledige boliger som er til at betale for de modtagere af kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse, der ikke længere kan betale huslejen i deres nuværende bolig som følge af kontanthjælpsloft og 225-timersregel.

I dag forventes forligskredsen at træffe en endelig beslutning om en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland via Femern Bælt.

I dag ophører den midlertidige grænsekontrol. Grænsekontrollen blev indført 4. januar, fordi Sverige valgte at indføre transportøransvar mellem Danmark og Sverige. Kontrollen skulle senest være ophørt 23. februar, men blev forlænget med 10 dage til i dag.

Politi/Ret

Københavns Byret indleder i dag en straffesag mod et vekselkontor, som anklages for at have forsøgt at vaske i alt 28 sorte millioner kroner hvide ved omveksling til euro. To tiltalte direktører nægter sig skyldige.

Retten på Frederiksberg afgør i dag, om debattøren og journalisten Lars Hedegaard skal straffes for at have overtrådt forbuddet mod at identificere den mand, som politiet mistænker for at have forsøgt at dræbe Lars Hedegaard.

Retten i Næstved afsiger i dag dom i en retssag, som boet efter en enke har anlagt mod Slagelse Kommune. En plejehjemsassistent franarrede enken 2,2 millioner kroner, men nu mener boet efter enken, at kommunen bør betale.

Retten i Randers afsiger i dag dom i en stor pædofilisag, hvor en 48-årig mand er tiltalt for at have misbrugt børn og besiddelse af børneporno.

Navne

Forfatter Bent Vinn Nielsen, 65 år og chefredaktør Anne Mette Svane, 40 år

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen