Berlingske Business

Læs fredagens business-kalender

Detail
Fredag udgiver Danmarks Statistik tal for detailomsætningen i april 2016. Foto:

Her er nogle af fredagens store begivenheder.

Business

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Offentligt forsørgede 16-64-årige, (år) tema, 2015
- Landbrugs- og gartneritællingen, 22. maj 2015
- Detailomsætningsindeks, april 2016

Udland:
- 8.00: Tyskland: Producentpriser, y/y,
- 16.00: USA: Salg af eksisterende boliger, april, m/m

EU

09:00 Europaudvalgsmøde med Margrethe Vestager

Ved dagens møde i Europaudvalget skal udvalget mødes med den danske EU-kommissær, kommissæren for konkurrenceevne, Margrethe Vestager.

EU's justits- og indenrigsministre har møde

EU’s justits- og indenrigsministre holder i dag møde i Bruxelles, hvor de blandt andet skal diskutere EU-Kommissionens udspil til en asylreform med nye kvoter.

Politik

Møde i salen

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor statsministeren kommer med en redegørelse om rigsfællesskabet 2016.

Gruppemøder

9.00 - 10.00 Radikale Venstre, 2-009
9.00 - 10.00 Venstre, 2-090

Retssager

9:00 Anklager protesterer imod samfundstjeneste i brandsag

Højesteret skal i dag behandle en straffesag om en påsat brand i Høng på Vestsjælland i august 2013. Anklagemyndigheden er gået helt til tops i retssystemet med sagen, fordi man er utilfreds med, at landsretten har ladet den ene gerningsmand slippe for ubetinget fængsel. I stedet blev han idømt samfundstjeneste i 200 timer. Den anden brandstifter skulle ifølge landsretten afsone to måneder. Sagen tester rækkevidden af en lovændring om samfundstjeneste. Dommen afsiges ikke denne dag.

09:00 Mand anklaget for at voldtage sin datter

Retten i Glostrup indleder i dag en nævningesag mod en 64-årig mand, der er tiltalt for seksuelle overgreb på sin datter. Overgrebene stod på gennem seks år og fandt sted forskellige steder på Sjælland, blandt andet i en campingvogn.

09:30 Retssag om medvirken til terrordrab ved synagoge i København

Københavns Byret behandler i dag nævningesag mod fire mænd, som er tiltalt for medvirken til terrorisme. Mændene har ifølge anklagemyndigheden bistået Omar el-Hussein i forbindelse med hans drab på Dan Uzan ved synagogen i Krystalgade i København samt el-Husseins skud mod to politifolk ved synagogen. Sagen behandles over en lang række dage med forventet dom i september 2016.

09:30 Retssag mod drabstiltalt sygeplejerske

I dag behandler Retten i Nykøbing Falster retssagen mod en sygeplejerske fra det lokale sygehus, der er tiltalt for at have dræbt tre patienter og forsøgt at tage livet af en fjerde i årene 2012-2015. Retssagen ventes at strække sig over 32 retsdage.
Sted: Nykøbing Falster
Region: Falster

09:30 Svindlede sig til frimærker for over en million kroner

Københavns Byret behandler en sag mod en højt placeret ansat i Post Danmark, der er tiltalt for bedrageri til 1,1 millioner kroner. Ifølge tiltalen fik han udleveret knap 100.000 frimærker ved at bilde sine kolleger ind, at de skulle bruges i tests. Sagen fortsætter 26. og 30. maj.

09:30 Rigspolitiet afholder pressebriefing om nummerpladelæsere

I dag afholder Rigspolitiet en pressebriefing om de nye nummerpladelæsere, som politiet snart tager i brug som et værktøj mod organiseret kriminalitet. Justitsminister Søren Pind vil være til stede under briefingen.

Udland

Udenrigsministre til Nato-møde

Natos udenrigsministre afslutter i dag deres to dage lange møde i Bruxelles.
Sted: Bruxelles
Region: Belgien

Høring af terrorist bag Paris-angreb

Salah Abdeslam skal igen afhøres i terrorsagen, hvor 130 blev dræbt i november i Paris. Han er anklaget for at deltage i terrorhandlingen i Paris i November, hvor flere cafeer og spillestedet Le Bataclan blev angrebet og 130 mennesker døde. Abdeslam blev fanget i Bruxelles i marts og udleveret til Frankrig i slutningen af april.
Terror suspect Abdeslam appears in French court after extradition

Taiwans første kvindelige præsident indsættes

I Taipei er der i dag indsættelsesceremoni for Taiwans første kvindelige præsident, Tsai Ing-wen.
Many ally leaders to join Tsai Ing-wen inauguration

NRA afholder årligt møde

I dag afholder den magtfulde amerikanske våbenlobby, NRA, deres årlige møde. Mødet varer til og med søndag.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen