Berlingske Business

Finansminister om kæmpe ATP-investering: »En god løsning for hele samfundet«

Kristian jensen
Finansminister Kristian Jensen er godt tilfreds med, at det er pensionskæmpen ATP, der nu træder ind i lufthavnens bestyrelse efter at have købt det australske Macquaries aktieandel. Foto:

Finansminister Kristian Jensen (V) får en mere ligesindet medejer i lufthavnen, efter ATP er trådt ind. Ministeren forventer bedre samarbejde i bestyrelsen med ATP, end der hidtil har været.

Den danske pensionskæmpe ATP købte sig torsdag ind i Københavns Lufthavne ved at overtage kapitalfonden Macquaries andel i lufthavnen gennem en investering på historiske 9,8 milliarder kroner.

Finansminister Kristian Jensen (V) er godt tilfreds med, at det er ATP, der er kommet ind som ny medejer, og han forventer, at det fremadrettet vil styrke samarbejdet mellem lufthavnens forskellige ejere:

»Jeg er glad for, at der er kommet en langsigtet investor i Københavns Lufthavne, og jeg er sikker på, at vi med ATP som investor vil få bedre og tættere samarbejde i bestyrelsen end det, vi har set hidtil. Derfor tror jeg på, det er en god løsning for Københavns Lufthavne og dermed også en god løsning for hele samfundet,« siger han.

CH

Den nu tidligere medejer i lufthavnen, Macquarie, er tidligere blevet kritiseret for at tænke kortsigtet og trække for stort udbytte ud af lufthavnen. Men finansministeren forventer, at det vil være anderledes med ATP.

»Macquarie har som kapitalfond haft en kortsigtet strategi med investeringen i Københavns Lufthavn. ATP er som pensionskasse kendt for at have langsigtede strategier, og jeg har været interesseret i, at der kom en investor, som netop tænker langsigtet omkring investeringen,« siger Kristian Jensen, og tilføjer:

»Det kunne have været andre pensionskasser eller andre med en langsigtet strategi, men når nu det er blevet ATP, er jeg sikker på, at det vil være en investor, der har de samme briller på i forhold til at skabe langsigtet vækst.«

Det er ikke første gang, at ATP har valgt at investere i delvist statsejede virksomheder. Under kapitaludvidelsen i DONG Energy var ATP, udover den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, det selskab, som smed flest penge i DONG med en investering på 2,2 milliarder kroner.

Men ifølge Kristian Jensen har han ikke været i dialog med hverken ATP eller andre potentielle investorer omkring investeringen i lufthavnen, og når ATP vælger at smide et stort milliardbeløb i lufthavnen, er det fordi, de ser det som en god investering.

»Jeg tror, at ATP har kigget på, hvor den gode investering er, for ATP’s formål er jo at få provenu hjem til deres investorer, og det gør de ved at investere i ting, der er interessante. At de køber de dele af statsejede virksomheder må være et udtryk for, at vi er blevet bedre til at drive vores virksomheder på en kommercielt interessant basis,« siger Kristian Jensen.

»Vi har ikke blandet os i, hvem der skulle være ejere, og jeg har ikke haft nogen dialog med hverken ATP eller andre mulige investorer. Jeg kender bare ATP som en professionel investor og en investor, som staten har kunnet arbejde tæt sammen med på andre områder. Så det tror jeg selvfølgelig også på, at vi kan her, men det må tiden jo vise,« siger Kristian Jensen, der understreger, at ATPs aktiepost ikke bliver en erstatning for statsligt ejerskab.

»Vi har ingen aktuel plan om hverken at øge eller sælge statens andel,« siger han.

ccc - 20170914092437135_org.jp

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen